Här publicerar jag (förhoppningsvis) ett nytt personporträtt varje dag fram till dopparedan. Vissa läggs mycket krut på, andra är snabbt skissade i svepande drag.

Användarnamn: 9fingrar

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Vandring, Löpning, Utförsåkning, Diverse friluftsnissar på Youtube

Mer på profilsidan


2015:
December

Lucka 23 - Fjällräven

Julkalender 2015 - 23 Fjällräven

Den gamla räven på fjället låter sig inte imponeras av mycket. Inget ont om alla dessa nymodigheter - de fyller alla sin funktion - men det brukar vara mycket ståhej som sedan lämnar en del att leva upp till. Och varför måste allt se ut som en explosion i en konfettifabrik?

Nej, här tar man gärna det trygga och beprövade. Låter Trangiaköket jobba på i stilla mak. Och under tiden som andra pumpar tryck och sliter med förvärmaren på sina multifuelkök har den sotiga kaffepannan så smått börjat få upp värmen.

Kaffe, ja. Går ej att vara utan! Och den extra packvikten som kaffepannan och kokkaffet medför väger lätt jämfört med att behöva leva på snabbkaffe i en vecka.

Men den största tillfredsställelsen under en fjällfärd är ändå det att bara kunna stanna upp, sticka träkåsan i en bäck och få avnjuta kallt, klart fjällvatten.

Enkelt, avskalat och rakt.

(Utomstående kan dock ana att den som vägrar annat än olivgrönt och rutig flanell, och alltid bär sin handgjorda kniv väl synligt i bältet nog hyser en del fåfänga, trots allt).

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Lucka 24 - Dopparedagen

Julkalender 2015 - 24 Tomten

Den här mannen bor i glesbygdernas glesbygd tillsammans med sina renar och besöker civilisationen endast en gång per år. Han hörs skrocka nöjt - medan han kör nedcabbat i bitande midvinterkyla.

Lucka 22 - Lajvaren

Julkalender 2015 - 22 Lajvaren

Lajvaren lever uteliv - anno 1066. Ses ofta i grupp. Gärna klädd efter lager-på-lager-på-lager-principen i ylle och lin med en struthätta som pricken över “i” (ett allsidigt plagg som för övrigt borde lyftas att bli gängse klädkod på fjället, näst efter buffen). Har ofta en djup kunskap om beprövade plagg och material som använts i generationer.

Lucka 21 - Fjälljägaren

Julkalender 2015 - 21 FjälljägarenFjälljägaren tuffar målmedvetet fram i den obanade terrängen. Det här är ofta en stabil arbetshäst som mår bäst när det är utmanande och söker sig helst bortom de rösade lederna. Här är det människa mot natur och ska man kunna tackla varje strapats så är förberedelser a och o. Därför har den modulära ryggsäckens +100 liter fyllts med robusta prylar som stämplats ‘Taktisk’, ‘US Military-grade’, ‘Combat proven’ och liknande. Packlista är naturligtvis delad och diskuterad på SoldF Forum.

Kompromissar aldrig med: Rymliga benfickor


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.