Här publicerar jag (förhoppningsvis) ett nytt personporträtt varje dag fram till dopparedan. Vissa läggs mycket krut på, andra är snabbt skissade i svepande drag.

Användarnamn: 9fingrar

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Vandring, Löpning, Utförsåkning, Diverse friluftsnissar på Youtube

Mer på min profilsida


2015:
December

Lucka 22 - Lajvaren

Julkalender 2015 - 22 Lajvaren

Lajvaren lever uteliv - anno 1066. Ses ofta i grupp. Gärna klädd efter lager-på-lager-på-lager-principen i ylle och lin med en struthätta som pricken över “i” (ett allsidigt plagg som för övrigt borde lyftas att bli gängse klädkod på fjället, näst efter buffen). Har ofta en djup kunskap om beprövade plagg och material som använts i generationer.

Dock riskerar långturen att kännas mycket mycket lång då man valt bort alla “nymodigheter” från de senaste 700 åren av utveckling inom ergonomisk bärkomfort. Ska dessutom järngrytan med så kan det vara klokt att anlita en vapendragare.

Måtto: All mat gör sig bäst över öppen lägereld

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2015-12-22 08:56   brigas
Dessa kan även skådas under första veckan i februari i samband med Jokkmokks marknad.
 
Svar 2015-12-22 16:40   9fingrar
Se där, ja :) De finns visst lite här och var.
Åker jag dit nån gång så ska jag tänka på att hålla ögonen öppna.
 

Läs mer i bloggen

Lucka 24 - Dopparedagen

Julkalender 2015 - 24 Tomten

Den här mannen bor i glesbygdernas glesbygd tillsammans med sina renar och besöker civilisationen endast en gång per år. Han hörs skrocka nöjt - medan han kör nedcabbat i bitande midvinterkyla.

Lucka 23 - Fjällräven

Julkalender 2015 - 23 Fjällräven

Den gamla räven på fjället låter sig inte imponeras av mycket. Inget ont om alla dessa nymodigheter - de fyller alla sin funktion - men det brukar vara mycket ståhej som sedan lämnar en del att leva upp till. Och varför måste allt se ut som en explosion i en konfettifabrik?

Lucka 21 - Fjälljägaren

Julkalender 2015 - 21 FjälljägarenFjälljägaren tuffar målmedvetet fram i den obanade terrängen. Det här är ofta en stabil arbetshäst som mår bäst när det är utmanande och söker sig helst bortom de rösade lederna. Här är det människa mot natur och ska man kunna tackla varje strapats så är förberedelser a och o. Därför har den modulära ryggsäckens +100 liter fyllts med robusta prylar som stämplats ‘Taktisk’, ‘US Military-grade’, ‘Combat proven’ och liknande. Packlista är naturligtvis delad och diskuterad på SoldF Forum.

Kompromissar aldrig med: Rymliga benfickor


Lager på lager – klä dig rätt

Så anpassar du dina kläder till väderförhållanden och fysisk aktivitet.