Här publicerar jag (förhoppningsvis) ett nytt personporträtt varje dag fram till dopparedan. Vissa läggs mycket krut på, andra är snabbt skissade i svepande drag.

Användarnamn: 9fingrar

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Vandring, Löpning, Utförsåkning, Diverse friluftsnissar på Youtube

Mer på profilsidan


2015:
December

Lucka 15 - Umgåsen

Julkalender 2015 - 15 Umgåsen

En främling är en vän du ännu inte lärt känna.

Den här personen älskar nya spännande möten med människor. Åker därför på gruppresor, besöker mässor och butiksevents eller stiftar nya bekantskaper i olika fritidsaktiviteter. Har dessutom en osannolik förmåga att snubbla på gamla vänner i de mest avlägsna avkrokar.

Det är en öppen och orädd person som inte behöver tryggheten i det egna kompisgänget, utan ger sig gärna iväg till nya platser, med nya människor.

Och det är väl det som är det egendomliga med umgåsen - för trots en väldigt social personlighet, en översvällande vänlista på nätet och en förmåga att kunna konversera med den mest tillknäppte tråkmåns - så dyker hon allt som oftast upp själv.

Tillsammans är man mindre ensam.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Lucka 24 - Dopparedagen

Julkalender 2015 - 24 Tomten

Den här mannen bor i glesbygdernas glesbygd tillsammans med sina renar och besöker civilisationen endast en gång per år. Han hörs skrocka nöjt - medan han kör nedcabbat i bitande midvinterkyla.

Lucka 23 - Fjällräven

Julkalender 2015 - 23 Fjällräven

Den gamla räven på fjället låter sig inte imponeras av mycket. Inget ont om alla dessa nymodigheter - de fyller alla sin funktion - men det brukar vara mycket ståhej som sedan lämnar en del att leva upp till. Och varför måste allt se ut som en explosion i en konfettifabrik?

Lucka 22 - Lajvaren

Julkalender 2015 - 22 Lajvaren

Lajvaren lever uteliv - anno 1066. Ses ofta i grupp. Gärna klädd efter lager-på-lager-på-lager-principen i ylle och lin med en struthätta som pricken över “i” (ett allsidigt plagg som för övrigt borde lyftas att bli gängse klädkod på fjället, näst efter buffen). Har ofta en djup kunskap om beprövade plagg och material som använts i generationer.