Bloggar > Ullis blogg

Ullis blogg

Hit och dit i vår vackra natur.

Nyårsbal på blanka isar

På nyårsaftonen drog vi iväg upp i hälsingeskogarna och fick en härlig tur på fina isar. För vad är väl en bal på slottet när det finns blanka fina isar att åka på. Turen bjöd på både motvind, medvind, sidvind, då och då gjorde även solen besök.

Mosjön som vi åkte på är en sjö som sitter ihop med några andra sjöar, vi har länge tänkt paddla den men nu blev det skridskoåkning istället. Åkningen kändes väldigt varierande då det ligger många öar i sjön och flera vikar finns det att åka in och undersöka. Vi var in och åkte i varenda en!

Näckrosbladen var vackert infrusna på sina ställen och denna lilla näckrosfjäril stötte vi på.

Det är så fantastiskt med is, det bildas fina mönster av luftbubblor, ett fenomen som ingen av oss sett tidigare var dessa vindlingar som jag vill kalla för isgarn det ser ju ganska trassligt ut också. Någon som sett detta fenomen?

På två ställen skrämde vi upp tjädrar som satt och smaskade på något i kanten av sjön. De flaxade iväg och hade nog haft det lugnt och skönt innan vi kom och störde deras tillvaro.

Vi mötte inga andra skridskoåkare men i en vik satt det några och pimplade, de hade fått några gäddor men var inte riktigt nöjda med storleken. En brasa sprakade trivsamt hos dem men vi åkte vidare.

Mellan sjöarna gick det att ta sig på skridskor för det mesta.

Solen gör några tappra försök att lysa upp innan det är dags att gå ned för dagen.

Det var en härlig tur sista dagen på året och så här ser vårt färdspår ut.

Här kan du zooma in och titta närmare på färdspåret om du vill.

Postat 2016-01-13 15:37 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!