Hit och dit i vår vackra natur.

Användarnamn: ulindh

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Skriva

Mer på profilsidan


Skogen är härlig!

Den här vintern har snötäcket här i södra hälsingland varierat, snö har fallit och sen smält bort i flera omgångar. Skridskoisarna har varit fina långa perioder så en del skridskoåkning har det blivit, men inte mycket skidåkning eller snöskovandringar vilket vi hade hoppats på.


Fantastiskt fin skridskois i januari.

Lite skidåkning blev det i Orsa Grönklitt där de verkligen hade gott om snö.

I skogen däremot har vi gått mycket, i skogar vi normalt inte brukar gå. Vi har inte följt några stigar utan gått mer på känn. Att gå ostigat är härligt, kroppen får jobba extra och det gäller att se upp för håligheter omkullfallna träd. Många fina platser och gläntor har passerats där solljuset gett lyster åt mossor och träd.

Gamla gruvhål påminner om svunna tider. Stora stenar, mossor, fallna träd och vackra stubbar lockar tankarna till sagovärlden och skogens väsen. Att en stund få fantisera och drömma sig bort bland stock och sten ger energi till kropp och själ.

Just nu behövs dessa skogspromenader mer än någonsin både för motion och avkoppling. Naturen är öppen för oss alla och att gå ut och upptäcka den nu när våren är i antågande gör gott i både kropp och själ. 


Gammalt gruvhål.

Solig och stenig glänta. 


En härlig stubbe med egen takodling.


En hel backe med mossbeklädda stenar.


Här är en vattenkälla med klart, kallt och gott vatten.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2020-03-26 19:17   OBD
Ja skogen är verkligen en härlig plats att vistas i. I dessa tider då man helst ska undvika andra människor känns det skönt att packa litet mat i ryggsäcken och inta lunchen på Restaurant Forest. :-)
 
2020-03-27 02:31   avslutat_medlemskap_2012
Skogen är nog det bästa stället och rensa kroppen med och själv är jag där så mycket jag kan även. Synd att det börjar bli mer och mer svårt och hitta gammelskog? och borta är skogen och stigarna från min barndom även och vissa platser känner man inte ens igen nu? Stigarna har försvunnit och spångarna över myrarna och somliga myrar är torra på grund av vansinnet med skogsdikningen som gjordes och som även förstörde många fina vattendrag. Men jag minns ännu hur det såg ut i min barndom i naturen där jag sprang runt i alla fall ännu.
 
2020-03-30 23:41   fowwe
För oss skåningar ser vinterbilderna med snö närmast exotiska ut, som en värld jag glömt vad den innebär. Nåja, nästan. I morse låg den första snön för i år i Lund (tror jag) men den var snart borta. Men skog har vi. Fast jag måste säga att skogen på dina foton ser mycket mer avskild och spännande ut. I dessa virustiden är många människor ute i naturen, betydligt fler än vanligtvis.
 

Läs mer i bloggen

Nallar på grönbete


Foto: Christer Lindh

Så fick vi äntligen se björn i verkligheten och inte bara en björn utan en mamma med tre små ungar!

Vårkollen gjord

Nu har jag gjort en medborgartjänst och kollat av hur långt våren kommit. Det var inte svårt och tog inte lång tid och kul att kunna bidra med att samla in vårtecken. 

Observationerna ger Svenska Botaniska Föreningen (SBF) i samarbete med forskare från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) underlag att analysera hur växterna tar emot våren och om det finns några trender som visar på att det är bestående skillnader från förr, på grund av klimatförändringar.

Lunchpromenad i björnens fotspår

En lunchpromenad är skönt och uppiggande. Efter en grå morgon tittade solen fram och då är det lätt att ge sig ut.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.