Bloggar > Jespers blogg

Jespers blogg

Midsommar i Kilsbergen.... Placerad på karta

De jag brukar fira midsommar med åkte upp till min lillasyster i Arjeplog....hmm....vad skulle jag ta mig till.... 

På torsdag förmiddag satt jag smått irriterad på bussen från Örebro - Ånnaboda p.g.a att jag glömt lite mat, skitsamma, det som var nerpackat skulle räcka bra ändå. Av bussen och denna gång valde jag norrut, solen sken. Irritationen blandades ganska snabbt med naturens alla läten, skogens symfonier tog överhand och vann.

 

Vid sjön Göljan blev första pausen för lite lunch, mötte några vandrare vid vindskyddet. Fortsatte och funderade på vart jag skulle tillbringa denna helg. Kom så småningom fram till Stora Dammsjön, såg några fiskare. Traskade runt lite ihopp om att hitta en bra lägerplats, fann visserligen några, men ville vara mer ifred.

Tankarna började nu vandra iväg till mitt "vanliga ställe" och varför inte, ett perfekt ställe för att "bara vara". Lite orolig var jag dock för att det eventuellt skulle vara upptaget. Glädjen var stor när jag kom fram till vindskyddet vid Stora Ryggsjön, inte en människa på plats. Slängde av mig ryggsäcken och doppade mig i vattnet, skönt att bli av med all svett. Satte sedan igång och ordnade för några dagars vistelse.

Vaknade på fredagen och det kändes underbart att befinna sig i naturen, intog frukost och njöt av kaffet. Dagen tillbringades med att samla ved, läsa, skriva, lyssna, filosofera, tänka och reflektera. Också en hel del funderingar kring kommande fjällvandring, som jag denna gång kommer göra med sällskap (förstagångsvandrare i Sarek).

Framåt kvällningen blev det korv med bröd, sill, jordgubbar, chips, choklad, nuddlar och saft.

På söndagen när jag klev på bussen för hemfärd kände jag mig som vanligt något mer upphöjd/mer energi än dagarna innan....

 

Postat 2010-06-28 08:03 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera