Bloggar > sejjos blogg

sejjos blogg

OS i Sotji Vs Gyllbergen Placerad på karta

Det är längdåkning från OS på TV som jag väldigt gärna ser på. Jag har också sett rapporter om att det är full vinter i Gyllbergen. Jag resonerar så här med mig själv: Skidåkningen från OS kan jag ju se senare på reprisen men det finns ingen repris från Gyllbergen att titta på. Det blir alltså en tur i Gyllbergen trots att vädret hemma i Smedjebacken ser mer ut som om det vore en dag i slutet på April.

Efter ett par kilometers åkning så ser det ut så här i terängen, rapporten om full vinter i Gyllbergen ser ut att stämma.

Här uppe på högsta punkten i Gyllbergen (497m.) råder verkligen full vinter. Det pågår en kamp mellan Kung Bore och Gumman Tö i området, den senare tar allt mer mark och tar sig högre upp i terrängen. Hoppas verkligen att kylan kommer åter så ordningen blir återställd, jag vill ha det här kvar ett tag till!

Snön ligger tung på fur och gran.

Mera vinter.

Motvilligt så måste jag åka vidare och ta mig tillbaka igen på mina bakhala skidor. Nog är det ganska fantastiskt att det kan vara sådana här förhållanden bara 15 km. från Borlänge där smältvattnet forsar fram på gatorna.

Postat 2014-02-08 14:34 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Logga in

Tips!