Bloggar > sejjos blogg

sejjos blogg

Långfärdsskriskotur Placerad på karta

Äntligen så hade det fryst till och blivit åkbar is på sjön Barken i Smedjebacken. Det var äntligen dags för en långfärdsskriskotur, det blev ju inget sånt förra året så jag var rejält åksugen.

Jag startar vid norra änden av Barken, det är lite snö på isen men det går bra att åka i dom spår som bildats. Jag kryssar mig framåt i spåren till jag är halvvägs till Söderbärke där jag blir stoppad av en annan skridskoåkare. Han säger att isen framöver på denna sidan av sjön är endast dagsgammal så jag vänder tillbaka eftersom jag inte är nån gambler när det gäller isar!

Här blev det stopp trots att isen ser riktigt inbjudande ut.

Jag tar mig nån kilometer tillbaka där det går bra att komma över på andra sidan sjön där det såg riktigt fint ut.

Wow här var det en riktig fröjd att åka, det såg ut så här hela vägen till Söderbärke, så ska man åka skridskor på Barken nu så är det denna sida av sjön som gäller (längs med riksvägen mellan Smedjebacken och Söderbärke) Snart nog var jag framme i Söderbärke, så det var dags att vända hemåt igen.

Vid denna lilla ö i Barken har jag för vana att stanna till, sätta mig ner och sätta i mig min medhavda proviant. Jag hade kommit över på andra sidan sjön igen men fortsatte ändå vidare. Efter ett tag så blev stopp igen, en stor del av mitten av sjön var öppen så det blev till att ta sig tillbaka på andra sidan av sjön igen.

Solen på väg ner men nu har jag inte så långt kvar av min premiärtur, man får hoppas att det går att åka ett tag till innan snön kommer.

Här vid norra delen av sjön finns det en hel del öar, det är nästan likt en skärgård. Väldigt skoj att åka runt bland öarna men som synes så är det en del snö på isen så det gick tyvärr inte så bra nu. Dagens tur höll bara till på Norra Barken. det finns en Södra Barken också och den går från Söderbärke till Fagersta, man får ta av sig skriskorna mellan sjöarna och gå cirka 200 meter emellan. Är det åkbart framöver så gör jag nog den turen.

Postat 2014-12-28 18:20 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Logga in

Tips!