Bloggar > Sams-Adventures

Sams-Adventures

En förlängning av bloggen, Sams-Adventures, en blogg om inspiration och äventyr.

Educate Nepal!

I morrn... I morrn bär det av. Då har dagen kommit som jag tänkt på, längtat efter, fruktat sedan den där dagen i Stockholm då jag träffade honom. Pemba Sherpa, på Haglöfs brand store efter en föreläsning av honom och Robin Trygg, där dem berättade om Nepal och situationen efter jordbävningen som inträffade där i början av 2015.

Pemba berättade även om ett eget projekt som han personligen var involverad i, i sin hemby Patle som ligger 15 mil öster om Kathmandu gav han bort en bit land som han ärvt till staten så att dem kunde bygga en ny skola på en säkrare plats än var den gamla skolan hade legat innan.

Detta fångade mitt intresse och efter föreläsningen så tog jag kontakt och presenterade mig och vad jag höll på med just nu och att jag inte hade några större planer inför vintern.

Detta resulterade i att vi kom överens om att jag skulle komma ner till Patle och utbilda i engelska på skolan.

Nu nästan fem månader senare så är det dags. Imorgon lyfter planet från Köpenhamn som ska ta mig ner till Kathmandu via Dubai. Detta kommer att vara ett trail and error projekt där jag kommer få göra situationsanpassade lösningar till det mesta gällande utbildningen och egentligen hela vistelsen i Nepal.

Detta kommer att skrivas och uppdateras om på lite olika sociala medier där folk kan följa arbetet, utvecklingen av utbildningen och min tid i Nepal.

Instagram: Samadventurer, Samsadventurefoods

Facebook: Sams-Adventures, Educate Nepal

Blogg: Sams-Adventures.com

Postat 2016-12-11 20:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Lugnet före stormen

Två arbetsdagar kvar och två lediga innan det är dags... På måndag vid den här tiden befinner jag mig på Kastrup för att bege mig till Nepal, och Patle!
 
Allt är klart med papper, vaccinationer och bagen är packad. Allt som är kvar nu är väntan på att få lämna.
Avsked av kollegor och vänner man inte hinner se innan man lyfter tillsammans med förberedelser inför tiden efter att jag kommer hem igen avlöser varandra.
 
Plan A, Ab och B planeras för att likt en färdigpackad ryggsäck tas upp när jag åter kommer tillbaka från Nepal och minska tiden av ovisshet och lösdrivning innan nästa projekt drar igång.
 
Just nu är det mycket som är oklart om tiden efter Nepal. Ska jag skaffa ny bil? Ska jag ta mig upp till Stockholm och Vildmarksmässan samma vecka som jag kommer hem?
 
Ska jag tacka ja till det eventuella jobberbjudande som förhoppningsvis dimper ner i mailen nästa vecka och då revidera packningen till lätta kläder och klick-in skor?
 
Ska jag planera in fjällvistelse på egen hand?
 
Ska jag anta dem guideningsförfrågningar som har kommit in, eller låta dem passera till någon passande kollega?
 
Detta är frågor som kommer att ta upp mesta delen av restiden till Nepal och säkert en del av den lediga tiden nere på plats.
Säkerhetsplaner, geografiska eftersökningar och aktivitetsplanering kommer avlösa meningsuppbyggnad och ordförståelselektionerna.
 
Det är en lugn tid just nu men som snart kommer att utbytas av förvirring, flightnummer, gater, skolbarn, främmande språk, sol, värme och annorlunda kulturer.
...I can´t wait!
 

Postat 2016-12-08 19:42 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Logga in