Bloggar > Sams-Adventures

Sams-Adventures

En förlängning av bloggen, Sams-Adventures, en blogg om inspiration och äventyr.

Tillbaka i verkligheten av internet.

Nu är jag tillbaka i världen baserad på nätet och sitter i Kathmandu efter närmare två och en halv månad ute i en bergsby i östra Nepal.

Patle. En plats där jag levt och verkat som utbildare i engelska och bassanitet på en grundskola.

Jobbet har varit bland det svåraste och enklaste jag gjort i mitt liv, då nivån av engelska som behövt läras ut är grundläggande men att försöka göra detta med hjälp av folk som knappt själv pratar engelska och översätta till det inhemska språket har visat sig ha sina brister.

Hela vistelsen kommer att komma upp med tiden på min blogg. Sams-Adventures.com

Samtidigt som jag har undervisat har jag även varit en västerländsk dokumenterare av två olika projekt som pågått och fortfarande pågår i Patle.

Ett vägprojekt där en väg har byggts, som har underlättat transport och i längden kommunikation med närområdet och transportled till närliggande byar och städer ligger nu öppen.

Skolprojektet kommer att bli klart i sin första fas under en snar framtid, då det bara är taket på skolbyggnaden som saknas i nuläget.

När jag lämnade Patle sattes takstommen på plats och takplattorna var på väg från Kinzi, närliggande byn.

Detta gör att snart påbörjas fas två av skolbyggnadsprojektet. Mer om detta längre fram.

Nu sitter jag och sammanställer från min tid i byn och väntar på att det blir dags att ta sig till flygplatsen imorgon för hemresa.

Jag har spenderat närmare tre månader i detta först främmande land, men som jag har börjat förstå mer och mer ju längre tid jag spenderat här.

Utvecklingen är på väg till landsbygden!

Postat 2017-03-05 10:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Logga in

Tips!