Bloggar > Sams-Adventures > Educate Nepal!

Sams-Adventures

En förlängning av bloggen, Sams-Adventures, en blogg om inspiration och äventyr.

Educate Nepal!

I morrn... I morrn bär det av. Då har dagen kommit som jag tänkt på, längtat efter, fruktat sedan den där dagen i Stockholm då jag träffade honom. Pemba Sherpa, på Haglöfs brand store efter en föreläsning av honom och Robin Trygg, där dem berättade om Nepal och situationen efter jordbävningen som inträffade där i början av 2015.

Pemba berättade även om ett eget projekt som han personligen var involverad i, i sin hemby Patle som ligger 15 mil öster om Kathmandu gav han bort en bit land som han ärvt till staten så att dem kunde bygga en ny skola på en säkrare plats än var den gamla skolan hade legat innan.

Detta fångade mitt intresse och efter föreläsningen så tog jag kontakt och presenterade mig och vad jag höll på med just nu och att jag inte hade några större planer inför vintern.

Detta resulterade i att vi kom överens om att jag skulle komma ner till Patle och utbilda i engelska på skolan.

Nu nästan fem månader senare så är det dags. Imorgon lyfter planet från Köpenhamn som ska ta mig ner till Kathmandu via Dubai. Detta kommer att vara ett trail and error projekt där jag kommer få göra situationsanpassade lösningar till det mesta gällande utbildningen och egentligen hela vistelsen i Nepal.

Detta kommer att skrivas och uppdateras om på lite olika sociala medier där folk kan följa arbetet, utvecklingen av utbildningen och min tid i Nepal.

Instagram: Samadventurer, Samsadventurefoods

Facebook: Sams-Adventures, Educate Nepal

Blogg: Sams-Adventures.com

Inlagt 2016-12-11 20:57 | Läst 7388 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in