Den stora upplevelsen i den lilla vandringen

Halloj och välkommen till min sida!

Det hör väl till att man ska ge någon sorts beskrivning av sig själv och eftersom jag valt att kalla mig "Skogstoka" kan man kanske ana ett visst skogsintresse. Det stämmer, fast det vore nog mer rättvisande att säga naturintresse. Vandring är det som är min största passion och det blir oftast åtminstone någon dagstursvandring per helg. På turerna är oftast kameran med. Många gånger fotar jag bara för att själva fotandet i sig är ett bra sätt att verkligen se saker. Jag fascineras lätt av det lilla och blir betagen av det stora.

Naturen har alltid haft en stor dragningskraft på mig och jag har genom livet, på det ena eller andra sättet, haft ena foten i naturen fast inte i närheten av att vara någon Lars Monsen... tyvärr... :)

Ni får väldigt gärna ge tips om olika naturfina vandringsleder, både kortare som lämpar sig för dagsturer och längre sträckor som innebär några övernattningar.

Ha det gott!

Användarnamn: Skogstoka

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Litteratur, Bär & svamp, Orientering, Foto, Löpning

Mer på profilsidan


Kinnekulleleden - en vandring på det blommande berget

Kinnekulle är ett berg som är svårt att få nog av och man vill liksom bara ha mer av det. Jag har varit där några gånger tidigare och vandrat dagsturer men jag har tänkt att leden bör vandras som en helhet för att man ska kunna ta in alla växlingar av olika naturtyper.  Kinnekulle fascinerar på flera olika sätt och vad människor imponeras mest av skiljer sig nog åt, men jag har svårt att tänka mig att det finns någon som berget inte gör intryck på.

Kinnekulle är ett platåberg med intressant berggrund och ”USA KL TRE” är en bra kom-ihåg-ramsa för att minnas berggrundens uppbyggnad. Underifrån räknat står kom-ihåg-ramsan för lager av urberg, sandsten, alunskiffer, kalksten, lerskiffer och överst ett diabaslager som kallas trapp. När man vandrar leden uppför och nerför kan man uppleva alla lagren som berget består av. Berget kallas också ”det blommande berget”, vilket är lätt att förstå när man på försommaren vandrar genom ängar, hagmarker och skogar där markvegetation, buskar och träd står i full blom.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.