Bloggar > Christers utsida > Snart dags för avfärd

Snart dags för avfärd

På söndag är det dags för avfärd på sommarens lilla "fiskeexpedition". I år tänkte vi paddla kanot från Käringsjöarna över Rogen, in mot Röa på norska sidan. Jag har varit i Röa en gång tidigare, men då vandrade vi in till de västliga/nedre delarna från Haugen vid Femunden. Röa är mycket vackert, men bjöd inte på så mycket fisk de dagar vi var där 2005. Vi hoppas på bättre fiskelycka i de övre delarna i år!

Inför förra årets paddling nedför Råstoäätno hyrde vi en satellittelefon, och fick också användning av den -- inte för nödsamtal, men för att dirigera om helikoptern som skulle hämta oss - så vi kunde vara kvar på platsen där det var så bra fiske.

imageI år har jag fått låna en SPOT av Kajaktiv som jag tänkte testa under resans gång. SPOT är en nöd/positionssändare som tar in GPS-positionen och man kan skicka tre typer av meddelanden: "OK", "HELP" och "911". Den första skickar ens position och ett meddelande typ "Jag är OK" till ett önskat antal mottagare, per mail eller SMS. "HELP" skickar också på samma sätt, men ett annat meddelande ? kan användas för att tala om för andra att man behöver hjälp men inte direkt akut. Trycker man däremot "911" tas det emot av en internationell sambandscentral, som drar igång en räddningsoperation via lokal räddningstjänst. (Vi hoppas att få slippa testa denna funktion!)

Som tillägg kan man också få positionen för varje OK-meddelande utplottat på en webbkarta, och detta tänkte jag testa. Håll utkik i min blogg så kommer mer info om det och om hur SPOT funkar.

I år har jag också köpt en bättre, vattentät kameraväska då blev lite väl fuktigt för min Nikon D70 förra året.

Nu skall jag fortsätta packa!

SolidCaptureImage105100703
(Packlista mha Mindjet Manager)

Inlagt 2008-06-27 17:19 | Läst 6104 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-06-28 07:46   Staffan Andersson
Skitfiske på er.
 
2008-06-30 11:58   Thomas Traneving
Vad bra med en elektronisk tankekarta.
Ska fundera på om vi skall skaffa sådan till ett av våra barn som saknar arbetsminne. :)
Tack för tipset!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in