Vi har flyttat ut i skogen. What could possibly go wrong?

Grundare av Utsidan. Rätt normal frilufsare, gillar skogen, fjället, öknen och bergen. Flugfiske, vandring, paddling och cykling. Har kommit av mig med klättringen, men en dag är det kanske dags att återuppta det också.

Användarnamn: clindh

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Speleologi, Resor

Mer på profilsidan


Följ oss via SPOT

Ikväll lägger vi ut kanoterna i Käringsjön och börjar tar oss ut mot Rogen. Det är ett par bärningar på vägen och sedan en förmodat seg paddling över Rogen tills vi kommer till våra efterlängtade fiskevatten.

Som jag skrev igår tänkte jag passa på att testa den nya nöd- och spårsändaren SPOT under den här resan. Nödsändare är inget nytt, men SPOT-systemet har gjort det rätt billigt och väldigt enkelt att använda, och kan dessutom användas för att skicka ens position till valda mottagare ? inte bara nödanrop alltså. En kul finess i dessa dagarn när allt helst skall kunna följas via webben.

Snart dags för avfärd

På söndag är det dags för avfärd på sommarens lilla "fiskeexpedition". I år tänkte vi paddla kanot från Käringsjöarna över Rogen, in mot Röa på norska sidan. Jag har varit i Röa en gång tidigare, men då vandrade vi in till de västliga/nedre delarna från Haugen vid Femunden. Röa är mycket vackert, men bjöd inte på så mycket fisk de dagar vi var där 2005. Vi hoppas på bättre fiskelycka i de övre delarna i år!

Inför förra årets paddling nedför Råstoäätno hyrde vi en satellittelefon, och fick också användning av den -- inte för nödsamtal, men för att dirigera om helikoptern som skulle hämta oss - så vi kunde vara kvar på platsen där det var så bra fiske.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.