Bloggar > Christers utsida > iPhone - vilse i ...

iPhone - vilse i hemisfärerna

Uppdatering 12/9: med dagens uppgradering (version 2.1) av iPhone-programvaran har nu positioneringsfelet jag skriver om nedan äntligen fixats, och bilderna positioneras rätt på Utsidans karta, flickr mfl vid uppladdning. 

Skillnaden mellan pojkar och män är priset på deras leksaker sägs det, och det ligger något i det. Jag köpte mig en iPhone 3G...

Dyr och rätt dålig batteritid, men en riktigt trevlig bekantskap i stort. Jag håller just på att testa några olika GPS-applikationer som börjat dyka upp för iPhone 3G - som ju har en riktigt GPS i sig, och dessutom kan snabbpositionera sig grovt med hjälp av 3G-nätet. Men mer om detta i ett senare inlägg.

Först tänkte jag testa det enklaste - att fotografera med den inbyggda kameran och ladda upp bilder på Utsidan, för direkt utplacering på kartan. iPhone lagrar koordinaterna man är vid tillsammans med bilden i bildfilen, och man slipper göra egen ihopflätning av färdspår och bilder.

Men, min bild från skogen hemma i Bromma placerades ute i Atlanten nordväst om Skottland istället! Efter lite rotande visar det sig att Apple slarvat och inte kodar in hemisfärerna rätt i koordinaterna som lagras i bilden. Alla latituder lagras som om de skulle ligga i västra hemisfären.  Ridå.... För amerikaner funkar funktionen förstås fint, men vi som bor öster om Greenwich får allt invänta en buggfix innan vi kan använda detta.

captureclip699
Nej iPhone, Bromma ligger inte vid #1...

Inlagt 2008-08-25 15:25 | Läst 6337 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-08-25 22:07   Öhrnell
En annan skillnad mellan pojkar och män är väl att män förutsätts kunna laga sina leksaker? Det här fixar du Christer!
 
2008-08-26 18:58   Thomas Traneving
eller så har de en duktig IT intresserad kvinna vid sin sida ;;
 
2008-09-11 09:59   Islusen
Ha ha, men tänk vilka oväntade platser du helt plötsligt fotograferat! Island, noterar jag...
 
2008-09-12 09:57   Christer Lindh
Min punkt är bara #1 - de andra är andra medlemmars bilder på vår karta, och de är nog rätt positionerade! :-)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!