Bloggar > Charlieponkens Eskapader > En januarinatt i ...

Charlieponkens Eskapader

Jag bor annorstädes men jobbar en del i stockholmstraken. Då föredrar jag att övernatta ute i det fria.

En januarinatt i vindskyddet på Råholmen på norra Bogesundslandet

Hej alla!

Igår bar det iväg ut i det fria igen. Jag tog mig till vindskyddet på norra Bogesundslandet på Råholmen. Klockan var rätt sent och det tog lite längre tid att promenera sträckan från parkeringen västerut än vanligt då många träd låg fällda över stigen. Bitvis var det lite besvärligt att ta sig fram. Jag antar att det är stormen Alfrida som skapat oredan.

Jag sov, likt förra veckans två nätter välklädd i två av mina syntetsovsäckar, jag har ingen i dun. Innerst en tunn sommarsäck som jag hade inuti den varmare syntetsäck från outnorth som ska ha en komforttemp (för män) på -8.5 grader C:

https://www.outnorth.se/urberg/3-season-sleeping-bag-g4#BlueOrange

Jag har den längre varianten, trots att jag bara är knappa 183 cm lång, så att jag får plats att lägga lite kläder och mina skor längst ner i sovsäcken.

Jag tycker att denna sovsäck är väl värd de pengar den kostar, den tar dock stor plats i packningen.

Temperaturen var lägst när jag vaknade på morgonen, nästan -12 grader C utanför vindskyddet, där termometern låg inuti något varmare:

Dessa bilden är också från i morse när jag var på väg att lämna vindskyddet:

Lite ironiskt är att jag, när jag kämpat mig tillbaka, över, under och kring, de fällda träden, och nästan var framme vid bilen igen, mötte två män med motorsågar, som var där för att röja upp på stigen.

Inlagt 2019-01-24 17:07 | Läst 1252 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-01-25 10:12   ulindh
Fin soluppgång från vindskyddet. Du fick lite morgongymnastik tillbaka till bilen i alla fall. :-)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in