Bloggar > Charlieponkens Eskapader > Med tält en snöig ...

Charlieponkens Eskapader

Jag bor annorstädes men jobbar en del i stockholmstraken. Då föredrar jag att övernatta ute i det fria.

Med tält en snöig natt på södra sidan av Bogesundslandet

Igår kväll tog jag åter bilen ut till Bogesundslandet, men istället med planen att tälta på södra sidan av halvön. Det var ungefär 8 minusgrader, helt vindstilla, och snön både gnistrade och krasade härligt under skorna. En riktigt härlig promenad alltså till den tänkta tältplatsen. Jag har tältat här förut, en trevlig plats alldeles intill Askrikefjärden med fin utsikt mot Bosön på norra Lidingö ungefär där segelklubben såg den där ubåten (ni vet den som inte var en ubåt) i somras: Den här utsikten gjorde sig nog bättre i verkligheten, men så är det väl alltid...mer eller mindre...

Marken lutat ner mot vattnet men på iaf ett ställe kan jag hjälpligt placera mitt tält med fotändan något lägre än huvudändan, men jag tycker det fungerar:

Jag har sedan jag började övernatta ute tillämpat principen med dubbla liggunderlag, ett uppblåsbart för komfort samt viss isolering och ett cellplastunderlag som skydd för det uppblåsbara och för extra isolering. Tidigare hade jag en airmat nova från outnorth, men har sedan jag fick punka på den skaffat en något mer isolerande ultralight insulated regular mat från Sea to summit:

Jag har legat varmt och skönt även nu dessa vinternätter. Kombinationen är inte jättetung, 480 g väger luftmadrassen. Har inte koll på liggunderlaget, men skulle tro att det är lättare än så. Lite plats tar det förstås, jag brukar spänna det ovanpå ryggsäcken. Det kan vara lite irriterande, som igår när jag skulle krypa under vindfällda träd, men jag tycker annars att det funkar rätt bra. 

När jag vaknade hade det kommit några centimeter med snö och snöade fortfarande lätt. Det blev nog varmare och varmare under natten, på morgonen var det bara några få minusgrader.

Inlagt 2019-01-25 17:43 | Läst 1407 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-01-25 20:47   niklaz
Härligt! Bogesundslandet är fint!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in