Bloggar > Charlieponkens Eskapader > Två nätter i ...

Charlieponkens Eskapader

Jag bor annorstädes men jobbar en del i stockholmstraken. Då föredrar jag att övernatta ute i det fria.

Två nätter i Norra Törnskogens naturreservat

Hej!

Mina första nätter i hängmatta har jag flera mornar vaknat med luftmadrassen över mig. Jag har därför beställt en underquilt. En syntetisk från dd blev det. Den hann dock inte levereras i fredags, även fast postnord angav: "Beräknad leverans idag" hela dagen i fredags, iaf fram till 18:00. De kan inte uppdatera den informationen speciellt ofta, tänker jag. Detta innebar att den inte kom fram förrän på måndagen, men då hade jag ju redan åkt till Kista för att jobba, så den kan jag använda först nästa vecka.  

Det var kanske anledningen till att jag i måndags kväll åkte till Norra Törnskogens naturreservat:

https://naturkartan.se/sv/upplands-vasby/norra-tornskogens-grillplats

Jag hade tänkt leta upp vindskyddet, men det var så mörkt att jag inte såg det, trots att det låg rakt framför bilen där den stod på parkeringen endast ett par hundra meter bort uppskattningsvis. Detta upptäckte jag dock inte förrän på morgonen.

Men jag hade ju hängmattan med så istället för att irra runt i mörkret eller försöka göra mer research via mobilen gick jag upp i skogen bakom parkeringen och hängde upp hängmattan.

Så här såg det ut (morgonen därpå):

Det tog några försök innan jag hittade två träd som stod lagom isär. Främst att de första träden jag utsåg inte stod tillräckligt långt från varandra för att få plats med tarpen på diagonalen. Det föll någonslags snöblandat regn så jag ville ha den så, för då täcker den mkt bättre. Kanske ögonmåttet för detta blir bättre med lite mer vana.

Liksom tidigare vaknade jag med min luftmadrass över mig.

När jag så gick ner till parkeringen igen dagen därpå, igår morse alltså, såg jag vindskyddet. Väldigt synligt i dagsljus givet det ljusa relativt färska virket, kan vindskyddet ha byggts förra året?

Igår efter jobbet bestämde jag mig för att åka tillbaka och sova i vindskyddet denna natt istället. Det var kallare och jag tänkte att det kanske skulle bli för kallt för mig att sova i hängmattan med nuvarande utrustning.

Bild på vindskyddet:

Jag är nöjd med att jag inte försökte sova i hängmattan inatt, som kallast blev det nästan -15 grader C ute (termometern visar min-temp under natten):

Inlagt 2019-03-06 12:02 | Läst 2973 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!