Whisky i PET-flaska?

För att svara på originalfrågan som ställdes för ett år sen: Ja, slå över din Laphroaig i en PET-flaska! Den håller. Ta sen en grov tuschpenna och skriv MacScot utanpå så slipper du bjuda!
 
Kom på en sak, "vanlig" nalgene är inte så bra för alkohol. Har haft whisky i en sådan och alkohol verkar kunna diffundera ut genom materialet. Jag tror det finns nalgeneflaskor som är anpassade för att ha alkohol i dem. PET funkar fint.

Peter
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Samma här! Även med systemets glasflaskor har det hänt!, Nä, får bli till att köpa en sån där dyring i titan och testa!
 
Testade en gång att köpa en gammal militär aluminiumflaska från ÖB och diskade ur den med nåt starkt badrumsrengöringsmedel (vet inte varför inte vanligt diskmedel dög). Kan inte rekommendera någon att göra det, whiskyn var vit som mjölk när jag till slut hällde ut den och jag mådde inte bra.
 
Nu är jag ingen kemist men...

misstänker att badrumsrengöringsmedlet innehöll klor (Klorin?) och då Aluminium tenderar att lätt avge aluminiumjoner så fick du väl en dos aluminiumklorid i någon lämplig form.
Kanske inte så nyttigt...
Eller kan det vara någon annan cocktail? Fler teorier?

Ett gott råd är väl att undvika att förvara mat och dryck i aluminiumkärl oavsett % halt. Men för tillagning är det ok, även i ett 35 årigt Trangiakök :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips