Vinterskor med dubbar. Icebug, GörDetSjälv (bestgrip) eller annat?

Vintrarna där jag bor har under senaste åren haft perioder av plusgrader och regn med tillhörande ishalka. Dessutom är min bostad belägen i en backe så det har hänt mer än en gång att jag glidit ner för den och även fallit.
Broddar funkar dåligt. De nöts snabbt och har en tendens att lossna från skorna. Jag har kikat på Icebugs vinterkängor men tycker att de är lite dyra.
Är de trots allt värda priset?
En annan tanke är att köpa ett par passande vandringskängor, vilka som helst som känns okej och inte för dyra, och dubba själv med en sån där bestgrip-sats som kostar ett par hundra.
Alternativt hitta något annat än Icebug, men vad finns?
Erfarenheter, synpunkter?
 
Vi har icebug sen har jag också dubbat några skoter skor till mig och frugan med ATV dubb som kan återanvändas i nya skor eller kängor.

20220131_124925.jpg20220131_124559.jpg
 
Dubba själv så kan du dubba en sko du trivs med! För mig är Icebugs skor överdrivet uppåtböjda vilket gör att mina tår börjar värka eftersom dom hela tiden ligger i "spänn". Jag har provat litet olika men fastnat för Best Grip.
 
Har både Icebug dubbade löparskor och egendubbade skor.
Icebug funkar utmärkt, egendubbade likaså (jag har använt BestGrip).
Så mycket bättre än lösa halkskydd eller inget halkskydd alls.
Så vad du än väljer så blir det mycket bättre.
 
Jag håller med om att broddar har uppenbara nackdelar, det har dock även skor med fasta dubbar. Jag har ett par dubbade vandringskängor i garderoben, men dom står mest där. Jag föredrar broddarna, och tycker att deras nackdelar uppvägs av möjligheten att ta av halkskyddet vid behov.
 
Köptes par billiga dubbkängor på stadium outlet och de är över förväntan bra. Går som på räls på blankis, går inte halka ens om man försöker, och har varit ute i -25 utan att bli minsta kall. Inte värt att lägga en massa på ett så specialiserad utrustning.
 
Jag hade nog dubbat ett par skor i din situation. Efter att ha testat att dubba cykeldäck tycker jag det känns som lättaste vägen framåt.

Med det sagt, kan jag ändå tipsa om en broddprodukt. Dessa har jag ibland vid vandring. Man kan gå helt obehindrat nedför blankistäckta berghällar, med ryggsäck. Slits knappt heller vad det verkar.
 
Det lutar åt att dubba själv alltså! Då går det ju att hitta ett par snygga kängor också.
Broddar är inte aktuellt trots möjligheten att ta av dem. Skorna ska främst (endast) användas utomhus.
Och angående MICROspikes: stegjärn har jag redan ; )
Tack alla som bidragit!
 
En liten varning med självdubb. Om sulan är mjuk ala löparskor så finns det en risk att dubbarna börjar röra på sig. Ibland så trillar de ur med konsekvensen att sulan förstörs, har också hänt att de vandrar innåt så de slår igenom till fotsulan (=obekvämt...).
Till kängor med hårdare sula brukar det inte vara samma problem. Men sätt den inte för nära en kant, då kan sulan spricka pga försvagningen.
Jag satt senast dubbar i pjäxorna till långfärdsskridskorna, det har hittills fungerar bra.
 
En liten varning när man använder dubbskor.
Om det kommit ett tunnt lager nysnö på slät is så kan det räcka för att dubben inte når riktigt ned till isen och det blir vansinnigt halt,
Annars är jag nöjd med de Icebug jag haft och har, synd att de är rätt dyra då kvaliteten på själva skon inte är mer än medelmåttig.
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...