Vinterpaddling med bad

En s.k. PR (paddle report) från mitt i vintern i södra Medelhavet idag. Trevlig våglek i Ramla Bay på Gozo, Maltas mindre systerö. Ganska ringrostig slog jag runt ett antal gånger i brytande vågor men det är ca 17 C i vattnet så inte alltför farligt. Runt 20 grader i luften. Kan bli riktigt kul på det här stället när det friskar i mer med vindriktning NW-NE, lär återkomma för att lek-träna fler gånger..

IMGP0282.JPG


IMGP0284.JPG


IMGP0285.JPG


IMGP0291.JPG


IMGP0294.JPG


Mvh Jarl
 
Prognosen för kommande helgen är Force 7 (styv kuling), WNW-NNW. Då blir det allvar, blir nästan nervös när jag tänker på det hehe.. Får bli wetsuit å hjälm då tror jag, och lite bättre med ombyte i bilen vid stranden, blir nog ännu mer badande och kallare i luften dessutom. En av dessa två sandvikar på nordvästra Malta bör bli bra:

wdhelg0ic.jpg
 
Är ni ute och paddlar?

Force 8-vind (gale) idag rätt in mot stranden på bilden ovan, det var kallt och blött och kämpigt och jag är för dålig egenligen för de här förhållandena men provade ändå.. Och fick bada rätt många gånger.. Runt 15 C i vattnet. Tur man har en shorty wetsuit under goretexen. Bara att hålla paddeln i kuling frestar ju på lite, och att ta sig ut från stranden känns bra i armarna.. Men övning ger förhoppningsvis ökad färdighet så småningom. Mitten på februari, nu vänder det mot varmare väder snart igen.. Nån fler som är ute å paddlar och tar lite bilder?

IMGP0396.JPG


IMGP0419.JPG


IMGP0426.JPG


IMGP0434.JPG


IMGP0442.JPG
 
Escapemaffian var ute i lördags...

<p><img src="http://www.escapekajakcenter.nu/forum/files/p2100033_300.jpg" alt="" height="450" width="600" border="0" /></p>
 
Escapemaffian? Västkusten då gissar jag när det är snö- & isfritt? Härligt med turpaddling i skärgård, hoppas jag hinner damma av fällkajaken i Sverige i sommar.. Men om ni skulle bada under en sån februaritur lär det vara kallt så det räcker hehe.. :)
 
jamo; sa:
Men om ni skulle bada under en sån februaritur lär det vara kallt så det räcker hehe.. :)

Vi har klubbaktivitet, paddling med vinterbad (för att "uppleva" sin vinterklädsel), kommande söndag. Du har enligt mina erfarenheter helt rätt; det är kallt så det räcker. Men bastun är nära och påslagen... :)
 
Hörde en av helgpaddlarna säga att rollen var mer uppfriskande än tanken var, eftersom han glömt stänga ena dragkedjan på torrdräkten... :)
 
Vilken tur att jag bor på västkusten! Det blir nog isfritt hela vintern här. Jag har paddlat nästan varje helg och turen med Escape i lördags var en höjdare: 100% sol, vindstilla och bara fåglar, sälar och några kajaker ute på havet. Med en torrdräkt kan man till och med avsluta turen med några rollar!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.