Vilket Kilset?

Hej!
ska till och köpa mig mitt första kilset, det kommer väl till en början användas till att bygga topprepsankare, men tanken är väl att så småningom börja leda också.

jag står i valet och kvalet mellan (båda finns att köpa från northstar.se):

Trango Chockstones Stl. 1-11 à 1099:-
ELLER
Kong Chocks Stl 1-11 à 799:-

Är Trango-setet värt mellanskillnaden?
 
en bil som är dyrare är nödvändigtvis inte krocksäkrare.. jag tycker att frågan är relevant.. (har personligen alltid gillat dmm walnuts men det är en annan historia)
 
Har kört en del med Kong-kilarna och är inte helnöjd med dom. (Har slängt de flesta och bytt ut mot DMM wallnuts).
Trango kilarna har jag aldrig använt.
DMM kilarna (11st i nya setet säljs också på NS har jag för mig) är de bästa jag provat av Kong, DMM, BD och lite lånade set vid olika tillfällen...

Personligen på stockholms-klipporna tycker jag off-set kilarna är i världsklass... Men det är ju högst personligt (Och troligen ännu mer OT...)
 
Mitt tips är att du hookar upp med mer erfarna klättrare som har koll på vilka kilar och storelekar som funkar på hemmaklippan\orna.
 
tack för de snabba svaren, låter alltså som att kong-setet inte är något vidare. kollar man runt på nätet så verkar den generella uppfattningen vara att DMM Wallnuts är ett ypperligt kilset, men det sägs en del bra grejjer om trango oxå (t.ex HÄR) och jag gillar deras grej med att bara använda två färger om varandra.:)
 
försök få testa både dmm wallnuts och trango på din hemmaklippa, ganska mycke pengar och är inte kul om du inte blir nöjd.. det jag gillar med dmm wallnuts är att dom är kletiga, dom klibbar fast i klippan, jag hatar kilar som "trillar ur"
 
Har kört med KONG chocks i två år och trivs hyfsat med dem, dock har jag nu införskaffat DMM Wallnuts då de täcker ett lite större spann. Sen är de tre minsta Kong kilarna inte så användbara vid vanlig klippklättring (dock bra till aid) så man får väl se lite annorlunda på priset då det egentligen är "8st" kilar för 799:-, så prisskillnaden mellan DMM/Trango/Kong är kanske inte så stor som man kan tro.
 
1 set DMM Wallnuts 1-10 + Peanuts 1-5 + Alloy offsets 7-9 + WC Rocks 3-7 Skulle kunna vara en rätt komplett setup för svenska förhållanden. Har du dessa behöver du nog inga fler kilar på ett bra tag.

Personligen är jag inte så förtjust i kilar av de äldre rakare modellerna typ BD Stoppers och liknande.

/K
 
Det finns ju motsvarand trådar sen tidigare, och man kan väl konstatera att det går med de flesta modellerna. Ing lär vara mindre säkra ur hållfasthetssynvinkel, men små kilar kan förstås vara olika klassade.

De flesta klättrare har väl ett litet hopplock som det har kommit fram till passar deras önskemål, och det hela beror både på vad man klättrar samt att vi människor är vanedjur.

Använd sökfunktionen om du vill hitta många svar och synpunkter på val av kilset.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Mixi Tips på bra kilset? Klättring allmänt 8
fredrikg Upphittat kilset Klättring allmänt 0
fredrikg Upphittat kilset Häggsta Klättring allmänt 0
warg Ge mig tips på kilset! Klättring allmänt 3

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.