Varm macka på stormkök

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Ett figurklippt rf finmaskigt nät gör om din Trangiapanna till en brödrost, fyller inte mycket och rymms i din köksutrustning. Tricket är långsamt, sparelda, jag brukar ställa pannan på krokarna uppåt, drar ner gasen, kastrull över, vänder i halvtid. Hemmabakat Medelhavsbröd brukar det bli, surbröd på dinkel mm. Lärde mig uppskatta rejäla varma mackor på Cypern, smör, senap, skinka, utkärnade tomatskivor, ost lite grönt och dito på den andra, kryddas efter smak. Håller med om att jobbarportioner, samt vid 19 hålet brukar mackorna vara rejäla.

go tur
 
Så himla mycket köksjobb - för fyra triangulära varma ostmackor...?

Mycket enklare med en smörgåsgrill av den sort som Råd och Rön rekommenderade i senaste numret:
Jag har en sån där DeLongi sedan rätt länge, och den fixar fyra triangeltoast på nästan nolltid
- och sedan när fredasmyset är klart så är det bara att spola av de kallnade grill'plåtarna' med
hetvatten - klart...

Kan man inte grilla dem med ett sånt litet fiskhalster direkt över en eld istället?
Eller, lite tyngre men bättre, med ett Hörnells smörgåsgrilljärn i aluminium över lägerelden?
/Odd
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips