Varm macka på stormkök

Ett figurklippt rf finmaskigt nät gör om din Trangiapanna till en brödrost, fyller inte mycket och rymms i din köksutrustning. Tricket är långsamt, sparelda, jag brukar ställa pannan på krokarna uppåt, drar ner gasen, kastrull över, vänder i halvtid. Hemmabakat Medelhavsbröd brukar det bli, surbröd på dinkel mm. Lärde mig uppskatta rejäla varma mackor på Cypern, smör, senap, skinka, utkärnade tomatskivor, ost lite grönt och dito på den andra, kryddas efter smak. Håller med om att jobbarportioner, samt vid 19 hålet brukar mackorna vara rejäla.

go tur
 
Så himla mycket köksjobb - för fyra triangulära varma ostmackor...?

Mycket enklare med en smörgåsgrill av den sort som Råd och Rön rekommenderade i senaste numret:
Jag har en sån där DeLongi sedan rätt länge, och den fixar fyra triangeltoast på nästan nolltid
- och sedan när fredasmyset är klart så är det bara att spola av de kallnade grill'plåtarna' med
hetvatten - klart...

Kan man inte grilla dem med ett sånt litet fiskhalster direkt över en eld istället?
Eller, lite tyngre men bättre, med ett Hörnells smörgåsgrilljärn i aluminium över lägerelden?
/Odd
 

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips