Varm macka på stormkök

Ett figurklippt rf finmaskigt nät gör om din Trangiapanna till en brödrost, fyller inte mycket och rymms i din köksutrustning. Tricket är långsamt, sparelda, jag brukar ställa pannan på krokarna uppåt, drar ner gasen, kastrull över, vänder i halvtid. Hemmabakat Medelhavsbröd brukar det bli, surbröd på dinkel mm. Lärde mig uppskatta rejäla varma mackor på Cypern, smör, senap, skinka, utkärnade tomatskivor, ost lite grönt och dito på den andra, kryddas efter smak. Håller med om att jobbarportioner, samt vid 19 hålet brukar mackorna vara rejäla.

go tur
 
Så himla mycket köksjobb - för fyra triangulära varma ostmackor...?

Mycket enklare med en smörgåsgrill av den sort som Råd och Rön rekommenderade i senaste numret:
Jag har en sån där DeLongi sedan rätt länge, och den fixar fyra triangeltoast på nästan nolltid
- och sedan när fredasmyset är klart så är det bara att spola av de kallnade grill'plåtarna' med
hetvatten - klart...

Kan man inte grilla dem med ett sånt litet fiskhalster direkt över en eld istället?
Eller, lite tyngre men bättre, med ett Hörnells smörgåsgrilljärn i aluminium över lägerelden?
/Odd
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips