Varför klagar folk jämt på jägare???

Har undrat sen dess varför det kallades björnskinka och inte björnstek, för det var en stor stek. Björnen är väl ingen gris heller.
Nej, det är den ju inte.
Det finns mycket konstiga omskrivningar när det kommer till mat.

"FläskYtterfile" tex är inget annat än fläskkotlett i annat format.
"Haburgerkött" är Hästkött osv.

Har ännu aldrig lyckats se "Grillraketen" i skogen, kanske är dom skygga ?
 
Nej, det är den ju inte.
Det finns mycket konstiga omskrivningar när det kommer till mat.

"FläskYtterfile" tex är inget annat än fläskkotlett i annat format.
"Haburgerkött" är Hästkött osv.

Har ännu aldrig lyckats se "Grillraketen" i skogen, kanske är dom skygga ?
Det där med fläskytterfilé är ju bara löjligt, men det är väl det enda sättet att marknadsföra det för att få folk att köpa kotlett.

Karré heter grishals i Skåne och det är ju faktiskt vad det är men det låter mer aptitligt med karré.
 
Det är lika med Hästkött när de istället skriver Hamburgerkött. Och det är även hästkött i snickarkorven som är en mycket god korv. Den enkla anledningen är nog att många skulle inte köpa om det står hästkött.
 
Det går att köpa Björnbiffar från företag specialiserade på viltkött. Kanske skulle göra en beställning. Ganska dyrt dock.
 
Jag har ätit björn en gång, serverad på ett smörgåsbord på Skokloster för länge sedan. Jag var liten då, men som jag minns smakade det mycket gott. Har undrat sen dess varför det kallades björnskinka och inte björnstek, för det var en stor stek. Björnen är väl ingen gris heller.
Nej, björnar har inga skinkor.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
Vi har mest Varg och Älg här i Värmland, men inget Vargkött på ICA.
Ska inte skjutna vargar skickas för analys (DNAspårning mm) till naturvårdsverket eller någon annan myndighet?
Därmed är inte kropparna tillgängliga för köttmarknaden.

Älg och björn tillfaller väl markägaren där den faller och därmed kan köttet säljas.

Sen skjuts det väl också betydligt fler älgar och björnar än vargar.

Vet inte om kunder efterfrågar vargkött, ingen aning hur det smakar, men björn och älg har jag smakat.

I Asien äter man en hel del smågnagare men det gör man inte mycket i Sverige.

/Patrik
 
Ska inte skjutna vargar skickas för analys (DNAspårning mm) till naturvårdsverket eller någon annan myndighet?
Därmed är inte kropparna tillgängliga för köttmarknaden.

Älg och björn tillfaller väl markägaren där den faller och därmed kan köttet säljas.

Sen skjuts det väl också betydligt fler älgar och björnar än vargar.

Vet inte om kunder efterfrågar vargkött, ingen aning hur det smakar, men björn och älg har jag smakat.

I Asien äter man en hel del smågnagare men det gör man inte mycket i Sverige.

/Patrik
Det blev ett dåligt skämt och missad smile. Jag har heller inte ätit varg, men älgkött är jag uppvuxen på. Det var på den tiden älgkött inte var på exklusivt som idag.
 
I stora delar av landet är älgkött fortfarande stapelvara.

Jag växte upp på ungefär lika delar älg- och ren-kött. Till påsk åt vi lamm och till jul hade vi julskinka.

Nu bor jag i Stockholm, så viltdieten har utökats med rådjur, dovhjort, kronhjort och vildsvin. Det blir också en liten del fågel (gräsand, fasan, ripa och om jag haft tur tjäder och orre). Älgkött äter jag fortfarande en hel del av. Däremot inte så mycket ren.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips