Vardagslyx på tur

Maten på vandringen begränsas ofta utav packvikten. Tycker själv att det är tråkigt att behöva minska vikten på all den goda maten när man är ute, för trots allt så smakar maten godare utomhus. Och då kanske på fjället i ett vindskydd med rytande snöstorm utanför. Eller efter en ljummen dags vandring på färggranna hjortronmyrar, eller kanske på slipad stenhäll vid en havsvik en varm sommarkväll.

Jag brukar ha med mej "Det lilla extra" när jag är ute bara för att ha något gott att se fram emot när det vankas kvällsmat och då menar jag givetvis inte "torrmat", utan vanliga hederliga färska råvaror som bara ligger och väntar på att förvandlas till någonting läckert.

Så, vad har ni?
[Ändrat av Lägereld 2005-07-12 kl 14:00]
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Jordnötter, getost, cigarrer och givetvis pluntan (bättre känd som "raketen") fylld med något flytande högoktanigt.
 
Rökt renstek och cognac.

Den sistnämnda kan man med fördel tillsätta kapsylvis i sitt kvällsthe för att bättra på cirkulationen om det varit en kall dag.

Cigarr var ju en idé; annars har jag hört att pipa skall vara bra mot myggen :)
 
Förutom vad som redan nämnts, jordnötter! Och bland smågodiset skall det vara rikligt med lakrits.

Jag provade att ha med lite chokladpudding som jag blandade med mjölk på torrmjölk men det blev inge vidare. Hur jag än vispade och ställde kallt i en snölega ville det inte bli pudding av det. :( Nästa gång ska jag prova ut belöningsmaten extra hemma.

Mvh
Peter
 
pal2; sa:
Jag provade att ha med lite chokladpudding som jag blandade med mjölk på torrmjölk men det blev inge vidare. Hur jag än vispade och ställde kallt i en snölega ville det inte bli pudding av det. :(
Frestas (Ekströms) pulverfromager funkar kanon i alla väder bara man vispar ordentligt.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips