Vardagslyx på tur

Maten på vandringen begränsas ofta utav packvikten. Tycker själv att det är tråkigt att behöva minska vikten på all den goda maten när man är ute, för trots allt så smakar maten godare utomhus. Och då kanske på fjället i ett vindskydd med rytande snöstorm utanför. Eller efter en ljummen dags vandring på färggranna hjortronmyrar, eller kanske på slipad stenhäll vid en havsvik en varm sommarkväll.

Jag brukar ha med mej "Det lilla extra" när jag är ute bara för att ha något gott att se fram emot när det vankas kvällsmat och då menar jag givetvis inte "torrmat", utan vanliga hederliga färska råvaror som bara ligger och väntar på att förvandlas till någonting läckert.

Så, vad har ni?
[Ändrat av Lägereld 2005-07-12 kl 14:00]
 
Jordnötter, getost, cigarrer och givetvis pluntan (bättre känd som "raketen") fylld med något flytande högoktanigt.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
Rökt renstek och cognac.

Den sistnämnda kan man med fördel tillsätta kapsylvis i sitt kvällsthe för att bättra på cirkulationen om det varit en kall dag.

Cigarr var ju en idé; annars har jag hört att pipa skall vara bra mot myggen :)
 
Förutom vad som redan nämnts, jordnötter! Och bland smågodiset skall det vara rikligt med lakrits.

Jag provade att ha med lite chokladpudding som jag blandade med mjölk på torrmjölk men det blev inge vidare. Hur jag än vispade och ställde kallt i en snölega ville det inte bli pudding av det. :( Nästa gång ska jag prova ut belöningsmaten extra hemma.

Mvh
Peter
 
pal2; sa:
Jag provade att ha med lite chokladpudding som jag blandade med mjölk på torrmjölk men det blev inge vidare. Hur jag än vispade och ställde kallt i en snölega ville det inte bli pudding av det. :(
Frestas (Ekströms) pulverfromager funkar kanon i alla väder bara man vispar ordentligt.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips