Vardagslyx på tur

Eftersom Ulf redan har tipsat om gräddtårtan får jag väl komma med nåt annat...

Popcorn!

Det kanske i och för sig är ett regelbrott eftersom det faktiskt dessutom har liten vikt och volym. Men nypoppade popcorn är rasande trevligt på fjället :)
 
Färsk lyx

En sak som varit uppe i andra trådar har varit med i många år som mitt-i-turen-fest; en burk med makrill i tomatsås.
Häromåret testade jag att ta med 8-10 cocktailtomater, en lite schalottenlök och en skvätt dressing blandad på olja och balsamvinäger.
Ett par skivade tomater, några tunna skivor lök och en skvätt dressing till varje middagsmål gav enastående mycket smak och njutning för sin vikt.
Man liksom insåg att det fanns ett (gastronomisk) liv efter detta...

Jörgen
 
Efterrätt

Nyplockade hjortron, lite medhavd whisky och västerbottensost samt vaniljglass eller vispgrädde.

Lägg hjortronen i whisky över dagen, stek osten krispig i matolja, servera på en bädd av vaniljglass och toppa med en gräddklick.
 
Re: Efterrätt

Lägereld; sa:
Nyplockade hjortron, lite medhavd whisky och västerbottensost samt vaniljglass eller vispgrädde.

Lägg hjortronen i whisky över dagen, stek osten krispig i matolja, servera på en bädd av vaniljglass och toppa med en gräddklick.

Hmmm...
Jag måste bara fråga, hur får du glassen att fortsätta vara glass när du är på fjället? Gäller ditt tips bara vinterturer, kanske?
/Gustaf
 
Re: Re: Efterrätt

edgran; sa:
Lägereld; sa:
Nyplockade hjortron, lite medhavd whisky och västerbottensost samt vaniljglass eller vispgrädde.

Lägg hjortronen i whisky över dagen, stek osten krispig i matolja, servera på en bädd av vaniljglass och toppa med en gräddklick.

Hmmm...
Jag måste bara fråga, hur får du glassen att fortsätta vara glass när du är på fjället? Gäller ditt tips bara vinterturer, kanske?
/Gustaf

Äntligen fick vi alltå ett motiv till detta...

http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=22129
 
Hemglass?

Kylskåpsvarianten gillar jag helskarpt! men skämt å sido, vid dagsturer från stuga är glass oslagbar men annars kylblock (is i plastpåse) och en trea grädde inlindad i en handduk en höjdare.

mvh Lägereld
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
Flytande kväve

edgran; sa:
Lägereld; sa:
Nyplockade hjortron, lite medhavd whisky och västerbottensost samt vaniljglass eller vispgrädde.

Lägg hjortronen i whisky över dagen, stek osten krispig i matolja, servera på en bädd av vaniljglass och toppa med en gräddklick.

Hmmm...
Jag måste bara fråga, hur får du glassen att fortsätta vara glass när du är på fjället? Gäller ditt tips bara vinterturer, kanske?
/Gustaf

Med en thermos med flytande kväve kan man ha riktigt kul.
Men skyll inte på mig om Ni får köldskador. Flytande kväve är kallt som bara den (ca 77 K, -195 C)

http://kurslab.physics.kth.se/klab/Labpek/lab-n2.pdf

Per

[Ändrat av Brune 2005-08-29 kl 15:14]
 
funkade inte?

pal2; sa:
Jag provade att ha med lite chokladpudding som jag blandade med mjölk på torrmjölk men det blev inge vidare. Hur jag än vispade och ställde kallt i en snölega ville det inte bli pudding av det. :( Nästa gång ska jag prova ut belöningsmaten extra hemma.

Mvh
Peter
jag har haft med mig chokladpudding ut och det har fungerat bra, men då har jag vispat det ordentligt, kanske det var det som felade?
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips