vadmal

Har planer på att sy en tyst, varm och smått vattentålig anorak/tröja i vadmal. Problemet är att få tag på bra tyg. Harnågon ett bra tips om var jag kan få tag på billigt o bra tyg?
 
M-58

Gamla militärkläder kan vara bra och billiga att hämta material från. Kolla på överskottslagret. Du kan kanske finna helt oanvända kläder som är 40 år gamla och som legat i mobiliseringsförråd.

Thure
 
vadmal att köpa

Kontakta skräddaren i Delsbo i hälsinglannd. Jag var där i sommras. Det är en unng kille med genuint intresse för hantverk. Han har bra priser och alal kvaliteer. han skickar gärna på posten Även skinn.
Vänd dig till turistinfon i Delsbo eller någon butik - de vet alla vem han är.
 
Harrys arbetskläder

Hej,
Harrys arbetskläder i Kinna säljer vadmal i flera olika färger och kvaliteter. Har inte telnr till hands men de annonserar i tidningen Land väldigt ofta, om du inte hittar dem på Gula sidorna.
Anders
 
Capote

Ett annat förslag, capote, som man kan sy av en filt, till exempel ÖB säljer en vit yllefilt 150 x 200 cm. Den räcker till en capote.http://www.argaladei.nu/the-capote.html .
 
Vadmal

Jag har lite förslag!

Företag som säljer vadmal-tyg som man kan sy av (filtar o.dyl):
http://www.billingedalen.com/

Det här är nytänkande... http://www.yllegarden.se/start-micklagard.html
80% ull och 20% viskos som är valkat till vadmal.. jag vet inte om de säljer löpmeter men man kan ju alltid fråga!

Hursomhelst så kan man köpa vadmal av djävligt fin kvalité av http://www.solkustens-spinnverkstad.com/ De säljer även garner pläder kardad ull m.m

Lite förslag på design:

http://www.sunswededesign.h.se/

http://www.norens-mlg.se/ (LEFA)
(säljer bussaronger... Fick en sådan som present för ett tag sedan...) Har den nästan varje dag! Jag använder den på jobbet (arbetar som guide) och på krogen.. folk frågar mig hela tiden vart jag har fått tag på den...

Hoppas att det besvarar din fråga lite

Mattias Lundgren
 
Billig vadmal på metervara -online butik

Jag använder mkt vadmal eftersom jag tycker ull är ett oslagbart material. Finns att köpa på lite olika ställen, men svårt att hitta metervara!

Jag brukar handla vadmal på nätet hos en butik som heter Norr Living. Dom säljer på metervara för 149 kronor. Finns i olika färger, och ibland tar dom inte lite galna varianter, men det finns alltid klassikerna som svart, grått, rött, militärgrön...

http://norrliving.se/produkt-kategori/metervara/
 
Stuvaffären på Strøget i Kbh brukar ha fenomenala tillbud, köpte engång en 8m stuv grå loden på 1500 bredd. Till 1/3 av fullpriset.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.