Vad vacumpackar du?

Köpte mig en vacumpack och kan se många användningsområden.

Vad vacumpackar du, förutom mat. Har du några andra bra tips på vacumpackning.

Tänker mest då på saker du använder vid vandring.

Fast har du andra roliga tips å trix, så läser jag gärna dem också.
 
Under vandring, eller flerdagarsturer - Ingenting.

Påsarna går ju aldrig att återförsluta, så valmöjligheterna minskar.

Saker som jag kan tänka mig:
*Nöd-saker. Sådant som behöver ligga vattentätt men som jag endast måste öppna i nödfall.
*Något som jag behöver komprimera för att få plats med. Men den saken kan man öppna först när man ätit upp litet utav maten, för annars får man ju inte ner saken i väskan igen. Jag vill aldrig ha med mig saker som jag inte använder dagligen, så detta har aldrig hänt för mig.

På dagsturer:
Jag har vid flera tillfällen vakuumpackat mobiltelefonen och annan elektronik.

Allmänna tips:
Vakuumpacka inte torkad mat så hårt. Undertrycket punkterar påsen mot vassa matbitar. Nöj dig med ett lätt undertryck.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
Mitt first aid kit är vakuumpackat liksom en ask tändstickor for nödbruk.. Använder vakuumpackare i vardagen hemma också. Perfekt för matrester, som håller mycket längre på det viset. Även för livsmedel som är känsligt för luft men som egentligen har lång hållbarhet, t ex parmesanost.
 
Maten på låntgurer vacuumförpackar jag. Ungefär 3 dagars förbrukning per påse. När jag öppnat en vacuumpåse förvarar jag innehållet i en ordinär plastpåse tills det är förbrukat.
@ skogsbaronen: Finns det vacuumförpackare som man kan välja grad av undertryck?
 
Maten på låntgurer vacuumförpackar jag. Ungefär 3 dagars förbrukning per påse. När jag öppnat en vacuumpåse förvarar jag innehållet i en ordinär plastpåse tills det är förbrukat.
@ skogsbaronen: Finns det vacuumförpackare som man kan välja grad av undertryck?

Det gör det, men jag brukar bara avbryta när påsen är tömd. Alltså när den onödiga luften har evakuerats, men innan det blir något egentligt undertryck.
Fördelen är att påsen håller.
Nackdelen är att man inte vet säkert om den är hel. En stenhård påse med undertryck är garanterat hel, medans en mer lättpackad påse är lite lurigare.


Alla OBH-packare har två lägen på undertrycket, och man kan avbryta och svetsa precis när man vill. Finns modeller med steglös inställning också.
 
Limtuber, typ liquisol och SilNet som man inte använder så ofta.
Annars brukar de torka. Om man gör påsen extra lång kan man klippa av förslutningen och vacumförpacka igen efter användning.

/Jesper
 
Om man vakuumförpackar råa ägg så kan dom ligga lösa i packningen utan att gå sönder. Fungerar även med knäckemackor.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips