Vad har du hittat?

Mest hundar...

Har väl tagit reda på en 8-10 lösspringande hundar genom åren.
Fast en gång för många år sedan hittade jag faktiskt en stor hög prylar ute i skogen (inte så långt från en skogsbilväg) som såg ut ungefär som att någon rensat ur en stulen bil.
Ett sprillans nytt stormkök och ett par långfärdsskridskor blev hittelönen.;)
 
Min far berättade en gång om en skotertur sent på våren. Han körde fast ordentligt i ovanvatten vid strandkanten på en liten tjärn och slet och kämpade tills han till slut gav upp.

På den tiden fanns inga mobiler och han var ca 8 km bort från närmsta väg. I allt elände såg han ett långt spännband med spännare hänga i stortallen bara 10 meter från skotern.

10 minuter senare var han lös och fick en annan syn på omöjligheter :)

Skickat från mobilen
 
Vi satt jag och en kompis och solade på klipporna utanför Kont, söder om Umeå.

Han säger att "gosse, vad det skulle smaka med en pilsner nu". Ögonblicket efter ser jag något vitt nere i vattnet mellan stenarna. En påse med fyra burkar DAB starköl... #thereisagod
 
Under en Försvarsmaktens överlevnadsövningar skulle vi förflytta oss genom ett landskap. Avsläppta på en liten grusväg i hällregnet var vi snabbt dyblöta när vi innanför en kohage hittade ett lönnbränneri, laddat inte bara med brännvinn, utan även lådvis med Bullens pilsnerkorv och en säck potatis samt lite lök. Säkra på att ingen hembrännare vågade anmäla ett visst svinn, drog vi vidare med vårt rika byte. Efter oplanerad middag och klädtorkning mådde vi fint och resten av veckan gick lätt.
 
Magasin

Ett k-pist-magasin, nånstans kring Keb. Ett tält i sin packpåse, i Lunndörrsfjällen. En fin Morakniv, också i Lunndörrsfjällen.
 
Vantar - liners i merinoull från Icebreaker! Trasiga men lappbara i Cunojavrehytta tror jag (Eller var det Hunndalshytta?) på vintertur förra året. Ligger jämt i fickorna på regnjackan, bästa fyndet!
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.