Vad ersätter gröt?

Hur mycket gluten tål du? Funkar havre? Går att baka med havre.
Ris innehåller inte gluten.

Är du ordentligt utredd?

Tycker du skall bolla detta med en dietist.

Thure
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
Förresten, apropå havre, Gyllenhammars havremust finns väl fortfarande? Det är inte barnvälling.

Jodå, men det har visst bytt namn till Gyllenmust. Eller så har det altid hetat det. Var ett tag sen. En annan har ju tänder. 😁
Men om jag minns rätt var det rätt gott. Särkilt med en smörklick i.
 
Dessvärre är jag överkänslig mot havre, får extremt ont i magen av havreprodukter. (Mycket vanligt när man har både mjölkprotein och gluten allergi/intolerans att det blir en "korsallergi")
Vilket också har lät till att det idag inte finns någon youghurt. (mår skit illa av kokusyougurt..) Annars var en idé att torka youghurt i mattorken.

Har haft allergier/intoleransen sedan jag föddes. (överdriver inte började med bröstmjölk) Så har vart i kontakt med diatist men ändå som man konstaterat genom åren har vart "ät det du tål och variera kosten utifrån det." vilket jag gör. Men tyvärr blir det lite tuffare när man ska på äventyr.

Men kanske hemma gjord bar på puffatris som bas är väl det jag fort forsätta med.. Håller man sig bara inte länge på.
 
OK. Jag fick intrycket att du inte gillade gröt p.g.a. konsistensen, men vill ha det den innehåller. Vad är det för gröt i så fall om både vete och havre går bort? Även råg innehåller väl gluten, även om inte så mycket..

Hur var det, var det problem med ägg också? Ska man inte vara ut så länge kan man ju ta med färska ägg. Bästa frukosten, håller med föregående talare om det. Äter det varje dag.
 
Senast ändrad:
  • Gilla
Reactions: Imp
Själv äter jag müsli blandat med vatten och mjölkpulver till frukost ( mjölkpulver går ju bort för din del eftersom du inte tål mjölprotein ). Är morgonen kylig värmer jag vattnet innan jag blandar i mjölkpulver och müsli. Vintertid värmer jag vattnet till kokning.
 
OK. Jag fick intrycket att du inte gillade gröt p.g.a. konsistensen, men vill ha det den innehåller. Vad är det för gröt i så fall om både vete och havre går bort? Även råg innehåller väl gluten, även om inte så mycket..

Hur var det, var det problem med ägg också? Ska man inte vara ut så länge kan man ju ta med färska ägg. Bästa frukosten, håller med föregående talare om det. Äter det varje dag.
Jag har typ blivit uppfostrad med att gröt är "supperfrullen" så är väl ute efter en ersättning iform av något som är likvärdig gröt. Tänker inte som i ingredienser utan innehållet typ. Men förstår att det kan vart otydligt.

Jag tål ägg, men avskyr smaken av bara ägg. Så går inbakat men inte "Här är ett ägg". Konsistensen är lite weird där med..
Nu låter det som att jag är super kräsen med mat. Ända jag verkligen inte äter är gröt, ägg och pytipana. XD
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips