Trangia non-stick över eld?

Hej, när jag har lagat mat över eld förut så har jag använt en gammal(80-tal) stekpanna ur trangias 27 serie som har en grå slät beläggning på insidan och det har funkat jätte bra. Snart ska jag ut på en kort tur men tänkte ta med mig mini trangia kärl och trangia triangeln. Min fråga är då om jag kan använda stekpannan över elden även om den har den nya non-stick beläggningen.
 
Så länge det inte blir varmare än vid användning på vanligt kök ska det inte vara några problem.

Stek bara som vanligt. Att koka saker är ännu lugnare, då pannan inte kan bli så mycket varmare än 100 grader.
 

Aktuellt

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
Har du delvis fylld kastrull kan det bli för varmt för nonstickbeläggningen d v s den kan kondenseras in i maten, aluminet kan smälta om du inte eldar en liten snäll eld.
De som regelbundet brukar öppen eld brukar gjutjärn eller rf kastruller.
Försiktigt går det säkert väl.
go tur
 

Bilagor

  • braendi_grill_gr.jpg
    braendi_grill_gr.jpg
    132.3 KB · Visningar: 1,048

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips