Trangia non-stick kass?

Halaj!

Jag får se kostnaden för pannan som läropengar, antar jag. Det var ju gott att jag fick detta resultat på diskbänken hemma istället för att komma på det ute på färd.

//T

Som tur med Trangia kan man köpa stekpannan löst både för 25 och 27 serien för en knapp hundring;)
Jag tror som skogsbaronen att du har överhettat din stekpanna på den punkt där beläggningen släppt.

Som svar på din fråga i mitt tidigare inlägg, jag har ett T25-4 inköpt mitten av 80-talet (grå non-stick beläggning) och som varit med hur mycket som helst och fortfarande gör sitt jobb. Kompletterade med ett T27-3 UL för några år sedan för att spara utrymme och vikt när vi bara är två på vandringen. Använder bara gas i köken sedan 25 år tillbaka, och uppskattar möjligheten att finreglera värmen:)
 
Den där brännaren funkar inte annat än till EtaExpress-kärlen med flänsar har jag lärt mig den hårda vägen. Om du ska steka något så blir den upphettade ytan ungefär stor som en femkrona. Jag kör med Trangias gasbrännare och det funkar utmärkt. Har haft Trangia med belagda kärl i ett par år utan större problem. Är ganska försiktig med mina grejer överlag så de är i fint skick fortfarande.
 
Jag använder oftast trangias titan-panna på Trangia-köket (som jag köpte för många år sedan). Lätt o bra...

Den är förstås helt värdelös att steka i - allt man försöker steka i den brinner fast - direkt...
Men det gör absolut ingenting... :) för jag steker aldrig i den...

Har den bara som lock till kastrullerna. Steker gör jag i en kastrull (med teflon), som thureb skrev tidigare - i princip alltid. Bättre effekt och mindre gasförbrukning. Trangias design med stekpannan är rätt kass med gas-brännare, med sitt stora avstånd till lågan.

Men stekning i kastrull har förstås samma risk för överhettning av teflonet med en olämplig brännare, eller om man är oförsiktig.
 
Här är ytterligare ett bra och lättare alternativ på stekpanna (art 307260 på bilden). Jag har själv en sådan, kanske inget man släpar med på fjällvandringen;) men mycket praktisk vid annan matlagning i fält. Jag brukar använda denna på ett separat toppmonterat kök samtidigt som ev trangiaköket för kokning - fällbart handtag och lock, totalt 390g
http://www.trangia.se/2849.stekpannor.html
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips