Trangia non-stick kass?

Halaj!

Jag får se kostnaden för pannan som läropengar, antar jag. Det var ju gott att jag fick detta resultat på diskbänken hemma istället för att komma på det ute på färd.

//T

Som tur med Trangia kan man köpa stekpannan löst både för 25 och 27 serien för en knapp hundring;)
Jag tror som skogsbaronen att du har överhettat din stekpanna på den punkt där beläggningen släppt.

Som svar på din fråga i mitt tidigare inlägg, jag har ett T25-4 inköpt mitten av 80-talet (grå non-stick beläggning) och som varit med hur mycket som helst och fortfarande gör sitt jobb. Kompletterade med ett T27-3 UL för några år sedan för att spara utrymme och vikt när vi bara är två på vandringen. Använder bara gas i köken sedan 25 år tillbaka, och uppskattar möjligheten att finreglera värmen:)
 
Den där brännaren funkar inte annat än till EtaExpress-kärlen med flänsar har jag lärt mig den hårda vägen. Om du ska steka något så blir den upphettade ytan ungefär stor som en femkrona. Jag kör med Trangias gasbrännare och det funkar utmärkt. Har haft Trangia med belagda kärl i ett par år utan större problem. Är ganska försiktig med mina grejer överlag så de är i fint skick fortfarande.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Jag använder oftast trangias titan-panna på Trangia-köket (som jag köpte för många år sedan). Lätt o bra...

Den är förstås helt värdelös att steka i - allt man försöker steka i den brinner fast - direkt...
Men det gör absolut ingenting... :) för jag steker aldrig i den...

Har den bara som lock till kastrullerna. Steker gör jag i en kastrull (med teflon), som thureb skrev tidigare - i princip alltid. Bättre effekt och mindre gasförbrukning. Trangias design med stekpannan är rätt kass med gas-brännare, med sitt stora avstånd till lågan.

Men stekning i kastrull har förstås samma risk för överhettning av teflonet med en olämplig brännare, eller om man är oförsiktig.
 
Här är ytterligare ett bra och lättare alternativ på stekpanna (art 307260 på bilden). Jag har själv en sådan, kanske inget man släpar med på fjällvandringen;) men mycket praktisk vid annan matlagning i fält. Jag brukar använda denna på ett separat toppmonterat kök samtidigt som ev trangiaköket för kokning - fällbart handtag och lock, totalt 390g
http://www.trangia.se/2849.stekpannor.html
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips