Trangia kastruller på "ben kök"

Jag funderar på att byta ut min trangia brännare mot ett Primus Gravity (vore kul att testa hur dessa kök är jmf med trangia. man är ju lite mer flexibel vad det gäller grytor t.ex.).
Jag tänkte däremot behålla katrullerna. Läste dock i ett utemagasinet att kastruller utan räfflad botten inte fungera så bra med ett kök utan stöd från vindsyddet i sidan. Om det lutar lite så är det lätt hänt att kastrullerna börjar glida.
Nån som har några kommentarer/rekommendationer?
jag har dousal grytor.
 
Inga problem

Sommartid så kör jag med trangia kastruller tillsammans med ett Optimus Nova och det funkar alldeles utmärkt trots bristen på räfflor hos kastrullerna. Men vist så ligger en räfflad undersida lite "stadigare" mot köket en dito oräfflad, stekpannan som jag anväder (en MSR) har räfflad undersida och den halkar inte av i första taget.

Fast kanske beror det hela lite på hur benstöden är utformade också... Hur som hellst så tror jag inte att det ska vara några problem med kombon du funderar på.

/Jesper
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.

avslutad210712

Gäst
Jag har ett Primus Omnifuel som jag använder med Trangias Titankastruller och har inga problem med att kastrullerna glider. Försöker dock att se till att köket inte har slagsida när jag lagar mat och det är oftast ingen större svårighet bara man tar lite på sig när man ställer upp köket.
 
Har också omnifuelköket och gamla trangiakastruller (till den större trangiamodellen). Funkar utmärkt, och lutar marken är det ju superlätt att bara krafsa lite så att ett ben kommer ner lite och vips är det plant.

Jag är superförtjust i köket, har kört det på gas mest och det känns både tryggare och snabbare än rödspriten. Och dessutom är det lättare.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips