Torka mat

Är tricket för att torka mat, eller principen, låg värme under ett antal timmar i ugnen? 70 grader? Vad funkar inte att torka?
 
50 grader och luftigt så att fukten kan försvinna är bättre, vid 70 förändras för många livsmedel. Varmluftugn med fläkt och luckan på glänt fungerar charmant.
Glass går bra att torka och kan sätta sprätt på pulverkaffet. Gryträtter bör torkas sort för sort så att ni slipper torka fet sås. Ren grädde är besvärligt att torka. Att läsa ett par böcker om mattorkning underlättar. Skarp kniv likaså.

Go tur
 
Matvaror med mycket fett ska man inte torka... eller visst kan man torka dom men det blir ingen bra hållbarhet eftersom det är fettet som härsknar.

/Ulf
 
Torktips!

Eftersom ingen tipsat om torkboken framför andra "Torkning" av Sigri Sahlin så gör jag det nu! Boken, om du lyckas få tag på den, är ett riktigt uppslagsverk i ämnet.

Annars kan du prova tråden nedan:
http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=8274
Eller varför inte Utsidans egen kokbok:
http://www.utsidan.se/mat/kokbok/mat.html

default.asp')
Kulinariska hälsningar ///Claes
Nygårdhs irrfärder i Fjällen

[Ändrat av cnygardh 2006-05-27 kl 19:13]
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips