Torka mat i gasugn

Det är vanskligt då även med gläntande lucka brukar det bli för varmt. Kontrollera din ugns lägsta temperatur. Du måste kunna komma ner till 50°. Annars bränner du det du vill torka. Läge för en fristående tork?
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
Om jag inte är helt ute och cyklar blir det väldigt svårt. När gasen förbränns så blir restprodukterna koldioxid och vatten, och det där vattnet sabba liksom det här med torkningen.

Det många inte inser är att torkningen i sig inte behöver särskilt mycket värme, det som värmen främst gör är att den sänker luftens relativa fuktighet (så luften kan ta åt sig mer fukt) men annars är det luftflödet som är viktigast för torkningen.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips