Torka kött temperatur?

Jag brukar köra köttfärs (100% nötfärs) i ugn på omkring 150 grader på en stor glasform tills det blivit lagom brynt. Bevakar det så att det inte blir bränt. Kryddar först lätt med grillkrydda, svartpeppar eller annat. När det blivit brynt drar jag ner till omkring 50 grader. Blir fin smak av den lätta bryningen och ljuvligt som pastasås.

Köper färdigtorkat kokött från Ungern till mina fjällturer, men skulle annars kunna tänka mig att experimentera. Skulle nog testa högre temperaturer än 50 grader i inledningskedet, men jag saknar som sagt erfarenhet av detta.
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips