Tips på billig utemat i ICA hyllan!

Varma koppen!

Varma koppens fruktsoppor!

Har själv ej testat hur de smakar men nästa gång jag ska ge mig ut på vandring så kommer det garanterat hänga med. Även Ekströms fruktsoppor är riktigt goda!

Knorrs Spaghetteria har jag tagit med mig nån gång och det är ju smaskens! Två sådana påsar gör att man verkligen står sig länge!!

Att ha med sig konserver och sådant föredrar jag inte! Ens lathet riskerar att man stoppar i sig det kallt och det är inte så bra. Köp därför pulver!

Mvh
Anders H
 
varför inte konserver

Det som gör mig skeptisk till konserver (och även vinflaskor) är att förpackningen, dvs skräpet väger för mycket. Jag är t ex sjukligt förtjust i makrill i tomatsås på knäckemackan när jag är ute i naturen. Det är dock såpass tråkigt att släpa på tomma plåtburkar att jag ofta hellre tar med annat pålägg. Vid vandring alltså.


Som alla andra tycker jag Spaghetteria är en suverän lunch och lägger hellre mer krut på middagen. Då blir det gärna snabbmakaroner eller pulvermos kombinerat med egentorkat och pulverjox. Har man bara med kryddor och vitlök så blir det gott nästan hur man än gör!

Jag brukar även ha med färdigpackad havregrynsgröt med torkade bananer och russin till frukost. Det är gott även utan mjölk och vad-man-nu-annars-har-till.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Varning

>Det är en påse om ca 150g (ca 500 - 600 kcal) >innehållande både pasta och pulver som man rör ner i 5 >dl vatten och 5 min senare har du en ganska god färdig >pastarätt. Finns 6 varianter, kan rekommendera Parmesana >och Carbonara.

De är goda! Men jag vet inte vad du har hittat för varianter alla jag har sett i butiken ligger på ~450kcal
vilket gör att man måste äta 2-3 stycken påsar för att få i sig tillräckligt med energi.
 
haha

Det ær alltså inte bara jag som lider :)

Spaghetteria ær snorenkelt att tillaga och det går åt lite brænsle. Men inget man længtar efter.

Jag førordar helt klart hemtorkad mat. Går inte det så kan man faktiskt åstadkomma underverk om man planerar maten tidigare æn 2 dagar føre avresa...

Tips: kolla gærna tillagningstid på er mat. Synd att spara in på matvikten bara før att bæra mer brænsle.
 
Spaghetti i termosen

För er som är så förtjusta i Knorrs Spaghetteria kan jag bara ge ett gammalt tips: Tillaga i termosen!

Istället för att sitta där på lunchen och vänta på att köket ska koka upp vattnet, sen i med påsen, vänta några minuter till och krångla med disk efteråt låt grejerna tillaga sig själva i termosen medan du går!

Koka upp vattnet redan till frukost (om du känner för det), i med vattnet, spaghettin och såsen i termosen, på med termoslocket och skaka. Låt det sedan ligga där och "gucka till sig" tills det är dags för lunch, vóila: bara att hugga in!

Samma princip kan med fördel användas för allehanda soppor, gröter och andra geggiga rätter. Men ta med en extra termos för ändamålet.

/ G
 
Re: Spaghetti i termosen

tigertamjaren; sa:
För er som är så förtjusta i Knorrs Spaghetteria kan jag bara ge ett gammalt tips: Tillaga i termosen!

Känns som om det fins en viss risk för matförgiftning, iofs. Magsjuka på fjället är inte kul.
 
Thermos mos

GustavOh; sa:
Känns som om det fins en viss risk för matförgiftning
Well, om du vill slippa detta, häll i pastan och såsen en halvtimme innan lunch.

haskell; sa:
En termos tar plats och väger en massa... :)

Som sagt, jag skulle inte rekommendera någon att äta eländet, men om någon absolut propsar, varför inte göra det enkelt för sig?

Normalstorleken på Thermos Original (0,75 l) väger c.a. 1/2 kilo, jäpp det är en del, men hur många hekto bränsle spar du in på detta sätt? En hel del!

;)

/ G

[Ändrat av tigertamjaren 2003-07-02 kl 17:18]
 
Re: Thermos mos

tigertamjaren; sa:
Normalstorleken på Thermos Original (0,75 l) väger c.a. 1/2 kilo, jäpp det är en del, men hur många hekto bränsle spar du in på detta sätt? En hel del!
För att det viktmässigt ska löna sig att släpa med en halvkilostermos så måste man m.a.o. spara in ett halvt kilo bränsle bara på luncherna. På hur många turer gör man det? Du behöver ju faktiskt värma upp lika mycket vatten som vid vanlig tillagning. Med gas skulle jag nog inte nå "break-even" förrän tidigast efter 4-5 veckor...
Om man dessutom snålar vid tillagningen och, i extremfallet, använder en "Pot Cozy" eller ett liknande hembygge lär du behöva tillaga ett hundratal luncher innan du "tjänar in" termosvikten. På en lång tur kan det dock finnas andra incitament för att plocka med termosen. :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips