Tips på allroundkniv.

Personligen så gillar jag allround knivar som är 3 eller 6 mm tjocka ska jag inte ha dom till jakt så får dom gärna vara ganska spetsiga stictånge eller fulltånge spelar ingen roll ungefär 25 mm brett blad och cirka 200 långa eller lite kortare. Fullflat eller fullconvexslipning. Så gillar jag att ha hi ride slidor till allround knivar för då går det att sitta som folk i bilen.:)

Seved

Har Du testat med horisontella slidor? Typ: http://www.bayleyknife.com/images/raven_04.jpg. Då har man inte det problemet...
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Hur pass nöjd är du med det kinesiska stålet??

~Paul~


Javisst fn jag fick reda på igår att det var kinesiskt stål jäkligt mysko namn på det verkar vara förkortningar på legerings ämnen.

Jodå jag är nöjd med det FAKTISKT. Deyt har hållt skärpan rätt bra och hela kniven är jag skitnöjd med och jag vet rätt många som har dom och är nöjda.

Seved
 
Javisst fn jag fick reda på igår att det var kinesiskt stål jäkligt mysko namn på det verkar vara förkortningar på legerings ämnen.

Jodå jag är nöjd med det FAKTISKT. Deyt har hållt skärpan rätt bra och hela kniven är jag skitnöjd med och jag vet rätt många som har dom och är nöjda.

Seved
Låter bra. Ser fin ut.

~Paul~
 
Håller med DePaul om att det går bra att filea fisk med oflexibelt blad. Jag tror till och med att det är en fördel om man är ovan eller inte filear så ofta.
TÄnk igenom hur stora fiskar du brukar ta och dosera bladlängden efter det. Själv fokuserar jag på Öring och Röding och de övestiger endast sällan 1 kg. Ca 8-11 cm blad räcker då utmärkt.
Den kniven är också utmärkt att starta kaffeeld med och fixa lite enkel matlagning.
Vad gäller svamp tycker jag att vilken som helst kniv är ok.

Bosse
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips