Tips om bra skor för jakt

Hej alla utsidare

Har du ett bra tips att komma med när det gäller bra skor för jakt. Eftersom jag har rätt bred fot så bör skon vara rätt vid i lästen.

Jag har tittat på Meindls höga kängor, men de är så ruskigt dyra att jag tror det får bli nåt annat.

Jakt sker i fjällmiljö men också i skogs- och myrmark.

Tips (egen erfarenhet) mottas tacksamt.
 
Meindl Island Pro

Jag är grymt nöjd med mina Meindl Island Pro. Istället för höga kängor som känns så jäkla styvt/osmidigt så kombinerar jag med ett par Haglöfs damasker som klarar ilsket ris på fjället galant och även att s.k. "plurra" (trampa ner i vatten ovanför kängskaftet). Enda minuset med kängorna är att de är lite jobbiga att få torra om man blött ner dem inuti.

<img src="http://www.haglofs.se/bild_p/890030pb.jpg">
Jag har en vajer under kängan och det funkar bra. Detta verkar vara "the latest".

Polarn kör Lundhags och är också nöjd. Skämtas friskt om att "nu får jag bära ner dig och hundarna för att kängorna inte hållit måttet" osv.
 
just när det gäller Jakt så är jag lite tveksam till GTX känger då de lätt blir kalla när man står still, det brukar iofs lätt avhjälpas med ett par granruskor att stå på.. Jag tycker inte att man skall köpa en känga enkom för jakt, köp en till allt frilufsande så känns det inte så dyrt!
 
Hej!
Jag var ute igårkväll och jagade, vanliga gummistövlar funkade bra då. När det blir lite kallare har jag ett par Lundhagskängor. Förut hette dom "Militär". Nu har jag ett par "Husky".
Jag jagar i fjällnära terräng och det funkar alldeles utmärkt, tycker jag.
Visst blir man blöt ibland, men dom torkar fort.
Huskyn har filtinnersko, på hösten brukar jag plocka ur den och köra med raggsockor istället. Jag svettas ganska mycket om fötterna, och blir blöt inifrån på så sätt, då går det fortare att torka om man bara byter raggsockor.

/BAX
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.