Till alla frilufsare: nya mattorks- tips och recept

Hej alla!
Ville dela med mig av en bruksanvisning till en maskin från nordica som torkar mat. Man behövre naturligtvis inte köpa maskinen :) utan det är fritt fram att bara ladda ner manualen. Hittade en hel del bra råd och många recept mm.

Till er alla,

http://www.joffe.se/svamptork.htm
(klicka på länken längst ner på den sidan)

Vänligaste hälsningar
Christopher
 
Tack för tipset

Jag har sedan många år torkat min fjällmat själv. Inte till 100 procent, men köpt frystorkat ingår nu som ett minimum i min packning.

Självtorkat innebär att man vet vad man äter.

;)

Mvh Bert
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Re: Tack för tipset

nidob49; sa:
Jag har sedan många år torkat min fjällmat själv. Inte till 100 procent, men köpt frystorkat ingår nu som ett minimum i min packning.

Självtorkat innebär att man vet vad man äter.

;)

Mvh Bert

Hej!
Kul med uppskattning! Hittade länken med lite slump, men fann att det fanns lite goda tips och sådant som kanske kunde underlätta för oss... tork-intresserade :)
Ska inte skryta med att jag har någon erfarenhet för det har jag inte. Fick dock iom min första dröm om fjällvandringar för några veckor sedan en lust efter att ta reda på mer för att vidare göra en egen vandring (som jag planerar till sommaren 07). Det absolut första jag gjorde var att söka på Kebnekaise. Jag kom sedan in på sidan kebnekaise.se, och efter att ha läst alla hans resberättelser så var jag kort sagt totalt såld. Alla dessa upplevelser, vyer och spektakla bilder! Och det där genuina att vistas i äkta "vildmark" och bära det absoluta ansvaret för sig själv. Längtar efter sommaren! Ska göra premiär och testtorka lite marinerad lövbiff snart. Ska bara se till att modern min inte är hemma då, lär ju bli ett liv när jag påstår att ugnen ska vara påslagen (och på glänt!) i 20 timmar :) hehe.

Vänliga hälsningar,
Christopher
 
tigertamjaren; sa:
Att skära svampen i lagom små bitar och lägga luftigt på tidningspapper funkar ju också.

Känner till det också. Men om vi säger såhär, någon anledning borde det väl finnas (förutom att det går snabbare) att torka i värme istället för att lufttorka? Observera att frågan inte är retorisk, utan jag undrar om det faktiskt finns några andra fördelar, smak etc?

Mvh
Christopher
 
Re: Re: Tack för tipset

Gyllengahm; sa:
Ska bara se till att modern min inte är hemma då, lär ju bli ett liv när jag påstår att ugnen ska vara påslagen (och på glänt!) i 20 timmar :) hehe

Enligt min erfarenhet blir vissa mödrar så inspirerade av
tilltaget att de själv börjar torka all möjlig mat åt sin son när han ska iväg och fjällvandra! :)
 
Re: Re: Re: Tack för tipset

Nordesjö; sa:
Gyllengahm; sa:
Ska bara se till att modern min inte är hemma då, lär ju bli ett liv när jag påstår att ugnen ska vara påslagen (och på glänt!) i 20 timmar :) hehe

Enligt min erfarenhet blir vissa mödrar så inspirerade av
tilltaget att de själv börjar torka all möjlig mat åt sin son när han ska iväg och fjällvandra! :)

Ska lite försiktigt testa i helgen :) Håll tummarna för mig, hehe :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips