Till alla frilufsare: nya mattorks- tips och recept

Hej alla!
Ville dela med mig av en bruksanvisning till en maskin från nordica som torkar mat. Man behövre naturligtvis inte köpa maskinen :) utan det är fritt fram att bara ladda ner manualen. Hittade en hel del bra råd och många recept mm.

Till er alla,

http://www.joffe.se/svamptork.htm
(klicka på länken längst ner på den sidan)

Vänligaste hälsningar
Christopher
 
Tack för tipset

Jag har sedan många år torkat min fjällmat själv. Inte till 100 procent, men köpt frystorkat ingår nu som ett minimum i min packning.

Självtorkat innebär att man vet vad man äter.

;)

Mvh Bert
 
Re: Tack för tipset

nidob49; sa:
Jag har sedan många år torkat min fjällmat själv. Inte till 100 procent, men köpt frystorkat ingår nu som ett minimum i min packning.

Självtorkat innebär att man vet vad man äter.

;)

Mvh Bert

Hej!
Kul med uppskattning! Hittade länken med lite slump, men fann att det fanns lite goda tips och sådant som kanske kunde underlätta för oss... tork-intresserade :)
Ska inte skryta med att jag har någon erfarenhet för det har jag inte. Fick dock iom min första dröm om fjällvandringar för några veckor sedan en lust efter att ta reda på mer för att vidare göra en egen vandring (som jag planerar till sommaren 07). Det absolut första jag gjorde var att söka på Kebnekaise. Jag kom sedan in på sidan kebnekaise.se, och efter att ha läst alla hans resberättelser så var jag kort sagt totalt såld. Alla dessa upplevelser, vyer och spektakla bilder! Och det där genuina att vistas i äkta "vildmark" och bära det absoluta ansvaret för sig själv. Längtar efter sommaren! Ska göra premiär och testtorka lite marinerad lövbiff snart. Ska bara se till att modern min inte är hemma då, lär ju bli ett liv när jag påstår att ugnen ska vara påslagen (och på glänt!) i 20 timmar :) hehe.

Vänliga hälsningar,
Christopher
 
tigertamjaren; sa:
Att skära svampen i lagom små bitar och lägga luftigt på tidningspapper funkar ju också.

Känner till det också. Men om vi säger såhär, någon anledning borde det väl finnas (förutom att det går snabbare) att torka i värme istället för att lufttorka? Observera att frågan inte är retorisk, utan jag undrar om det faktiskt finns några andra fördelar, smak etc?

Mvh
Christopher
 
Re: Re: Tack för tipset

Gyllengahm; sa:
Ska bara se till att modern min inte är hemma då, lär ju bli ett liv när jag påstår att ugnen ska vara påslagen (och på glänt!) i 20 timmar :) hehe

Enligt min erfarenhet blir vissa mödrar så inspirerade av
tilltaget att de själv börjar torka all möjlig mat åt sin son när han ska iväg och fjällvandra! :)
 

Aktuellt

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I förra veckan la sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongsstarten.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”Som ett bibliotek – fast med frilufts- och sportutrustning”

I över 120 kommuner kan du låna friluftsutrustning hos Fritidsbanken – den prisbelönta föreningen som vill sänka trösklarna till naturen.

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.
Re: Re: Re: Tack för tipset

Nordesjö; sa:
Gyllengahm; sa:
Ska bara se till att modern min inte är hemma då, lär ju bli ett liv när jag påstår att ugnen ska vara påslagen (och på glänt!) i 20 timmar :) hehe

Enligt min erfarenhet blir vissa mödrar så inspirerade av
tilltaget att de själv börjar torka all möjlig mat åt sin son när han ska iväg och fjällvandra! :)

Ska lite försiktigt testa i helgen :) Håll tummarna för mig, hehe :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips