T röd i mtf kök

Hej är det någon som provat att använda T-röd i ett primus multifuel kök och om ja vilket munstycke
Användes i så fall ???
 
Har provat det i vårt Omnifuel men det fungerar inte oav sät vilket munstuke vi provade så blev bara stora lågor som sotade som "¤% f "#¤ och det aldrig bra så mit råd är att köra på nogra av dom rekomen derade bränslena i stälet.
 
Träsprit löser packningar och är inte bra för pumpar samt låter de upplösta delarna kondenceras inne i brännaren. Helt obra m a o.
 
Jag har använt T-röd i det köket och använde bensinmunstycket. Det funkar men det funkar inte bra. Det är svårt att reglera lågorna och när köket blir varmt slocknar det ofta. Köket funkar bättre med bensin
 
Det fanns ett 199 kök som enligt försäljningen var gjort för bensin, fotogen och rödsprit. Pumpen pumpade upp trycket i tanken via en ventil i skrivlocket. Med rätt munstycke gick det hyfsat, men då rödspriten bara är ca hälften så värmetät som fotogen elller bensin så bar ego som är lat bensin till sitt kök.
 
Träsprit löser packningar och är inte bra för pumpar samt låter de upplösta delarna kondenceras inne i brännaren. Helt obra m a o.

T-röd är inte träsprit. T-röd består av etanol plus små mängder vatten och mikroskopiska mängder kräkmedel.

Träsprit = metanol, vilket är giftigt. Dock är metanol ett utmärkt bränsle till vanliga spritkök, eftersom det inte sotar.

Tenol och liknande, lågsotande, produkter är blandningar av etanol och metanol.
 

avslutad210712

Gäst
Enligt primus skall man inte använda sprit till deras flytandebränslekök eftersom det förstör packningar och o-ringar men varför bry sig om vad tillverkaren tycker.
 
T-röd (och E85) kräver väldigt mycket energi för att förgasas och brinna ordentligt. Det är (delvis) därför som det inte fungerar vidare bra att använda det som bränsle i de allra flesta MF-kök. Man får en puslerande gul låga, som sotar (ofulständig förbränning) och mycket dåliga avgasvärden, massor med CO & CO2 som blir farligt om man sitter i tältet...
 
Til spritkjøkken kan man bruke brennstoffet (ikke drivstoffet) bioetanol. Dette brukes i miljøpeiser, og er mye billigere og bedre enn rødsprit. I Norge selges dette hos återførseljare av miljøpeiser.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.