Stekpanna och kittel för öppen eld

Wook

Istället för en dyr Murrika köpte jag en wokpanna i pressad kolstål för en hundring i en kinabutik för många år sedan. Ger bra stekyta, har olika "värmezoner" och tål att misshandlas. Ersatte niten med en bult/vingmutter så man kan ta av handtaget för mindre packmått. Täljde även till ett längre skaft och fodrade det med ölburksplåt så man kan ställa den långt inne i glöden och slippa röken utan att det tar fyr. Kul att stila med att vända maten i luften! :)
 
Wook 2

Tyvärr på jobbet så men den liknar denna. Plåtpannor mår bäst av att diskas med stålbollar, torkas med papper och smörjs in med en droppe matolja för att inte rosta samt transporteras i en plastpåse kraftigare model. Stekspaden gick av på en paddling förra året och wokringen för stöd är praktisk men brukar inte behövas.
 

Bilagor

  • Wokpanna i plåt 1.jpg
    Wokpanna i plåt 1.jpg
    17.7 KB · Visningar: 727
  • Wokpanna i plåt 4.jpg
    Wokpanna i plåt 4.jpg
    22.9 KB · Visningar: 564
  • Wok Spatula & Ladle Set.jpg
    Wok Spatula & Ladle Set.jpg
    11 KB · Visningar: 562
  • Wok Ring.jpg
    Wok Ring.jpg
    6.6 KB · Visningar: 564
  • Stålboll 2-p ICA 13,90 kr.jpg
    Stålboll 2-p ICA 13,90 kr.jpg
    114.3 KB · Visningar: 570

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips