Jag söker en stekpanna som ska kunna användas över öppen eld utan att deformeras. En vanlig stekpanna från Trangia skulle fungera om den hade ett bättre handtag. Handtaget måste vara av sådan sort att det är möjligt att sticka in en pinne för att lättare kunna hålla pannan. Materialet bör vara rostfritt stål eller aluminium. Ett plus är om den är teflonbelagd.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Stekpanna (ej Trangia) sökes
- Trådstartare Johan es
- Start datum
Naturkompaniet har en: http://www.naturkompaniet.se/shop/productpage.asp?itemId=396&sid=108&ladda=89
Även Trangias kan förses med träkäppshandtag:
http://www.naturkompaniet.se/shop/productpage.asp?itemId=1099&sid=108&ladda=89
Men jag tycker att man borde kunna köpa en billig teflonbelagd stekpanna och ta bort orginalhandtaget och ordna ett annat fäste?
Även Trangias kan förses med träkäppshandtag:
http://www.naturkompaniet.se/shop/productpage.asp?itemId=1099&sid=108&ladda=89
Men jag tycker att man borde kunna köpa en billig teflonbelagd stekpanna och ta bort orginalhandtaget och ordna ett annat fäste?
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Hur mycket mat skall du laga?
Se http://www.moskoselkatan.se/
Stort utbud på järnstekhällar under produkter och matlagning.
Kinesiska wokar i stålplåt är ett alternativ som inte väger lika mycket som gjutjärnsstekpannor men det är svårare att få jämn stekvärme. Aluminiumstekpannor ger bra värmefördelning men bränner vid och teflonbeläggning på en stekpanna som används över öppen eld ser jag som en ganska förgänglig finess.
En stor hederlig men tung järngryta på trefot är bra för baslägerverksamhet. Stor aluminiumkastrull är bra för kokning över öppen eld men inte bra för stekning.
Anders Klint har lite tips i sin Utekokbok.
Thure
Se http://www.moskoselkatan.se/
Stort utbud på järnstekhällar under produkter och matlagning.
Kinesiska wokar i stålplåt är ett alternativ som inte väger lika mycket som gjutjärnsstekpannor men det är svårare att få jämn stekvärme. Aluminiumstekpannor ger bra värmefördelning men bränner vid och teflonbeläggning på en stekpanna som används över öppen eld ser jag som en ganska förgänglig finess.
En stor hederlig men tung järngryta på trefot är bra för baslägerverksamhet. Stor aluminiumkastrull är bra för kokning över öppen eld men inte bra för stekning.
Anders Klint har lite tips i sin Utekokbok.
Thure
Trangia
Trangiapannan som visas ovan funkar bra. Det är en klassiker i sammanhanget. Dessutom finns den med teflonbeläggning. Nackdelen är att den inte tål speciellt mycket hårdkörning över elden, men jag kan garantera att den klarar den värme som din mat behöver.
MVH Micke
Trangiapannan som visas ovan funkar bra. Det är en klassiker i sammanhanget. Dessutom finns den med teflonbeläggning. Nackdelen är att den inte tål speciellt mycket hårdkörning över elden, men jag kan garantera att den klarar den värme som din mat behöver.
MVH Micke
KLAGER; sa:Naturkompaniet har en: http://www.naturkompaniet.se/shop/productpage.asp?itemId=396&sid=108&ladda=89
Även Trangias kan förses med träkäppshandtag:
http://www.naturkompaniet.se/shop/productpage.asp?itemId=1099&sid=108&ladda=89
Men jag tycker att man borde kunna köpa en billig teflonbelagd stekpanna och ta bort orginalhandtaget och ordna ett annat fäste?
Trangias modell skulle vara intressant om den bara fanns i andra material än aluminium.
/Johan ES
bah!!
en riktig murrikka är enda alternativet när det gäller öppen eld!!
http://www.skoterdelen.com/murrikka.htm
en riktig murrikka är enda alternativet när det gäller öppen eld!!
http://www.skoterdelen.com/murrikka.htm
Hur man får ner saker i ryggsäckar.
Det brukar gå att öppna ryggsäcken upptill.
Förlåt men influensan gör mig uttråkad.
Det finns anpassade packpåsar till Muurikkorna som skyddar säck o packning mot sot o smuts.
Mikael
Det brukar gå att öppna ryggsäcken upptill.
Förlåt men influensan gör mig uttråkad.
Det finns anpassade packpåsar till Muurikkorna som skyddar säck o packning mot sot o smuts.
Mikael
[Ändrat av Mikael_B 2003-12-01 kl 22:18]Johan.E.S.; sa:Hur får man ner "murrikkan" i ryggsäcken?
/Johan ES
Beror på din säck
Moskoselkåtan säljer olika storlekar av muurikkor.
Saxar följande
"I Muurikkahällens hemland Finland är kolgrillen föråldrad. Där finns istället ungefär 1 miljon Muurikkaanvändare!
Hällarna har på kort tid blivit det vettigaste sättet att laga mat på i det fria. Vid sommarstugan, utflykter med bil och båt. Vid fester uppnås smaksensationer utöver det vanliga.
Hällen ställs över elden när alla är samlade. Snabbt och enkelt lagas maten till utan att någon blir utanför gemenskapen. Den som vill kan enkelt lägga dit sin egen specialitet. Pannkaka med sylt och grädde fixas lätt som efterrätt.
Hällarna är svagt skålformade. Tillsammans med tjockleken garanterar det en jämn spridning av värmen. Skålformen behåller vätskan och gör det enkelt att "ösa". Muurikka 48, 58 och 100 cm har ben som enkelt skruvas fast under hällen.
Fördelar
Allt på en gång, snabbt, rekordenkelt. Håller livet ut!
Stekytan får exakt samma egenskaper och livslängd som i gjutjärnspannor."
Storlekar 48, 58 och 100 cm.
http://www.moskoselkatan.se/
Thure
Johan.E.S.; sa:Hur får man ner "murrikkan" i ryggsäcken?
/Johan ES
Moskoselkåtan säljer olika storlekar av muurikkor.
Saxar följande
"I Muurikkahällens hemland Finland är kolgrillen föråldrad. Där finns istället ungefär 1 miljon Muurikkaanvändare!
Hällarna har på kort tid blivit det vettigaste sättet att laga mat på i det fria. Vid sommarstugan, utflykter med bil och båt. Vid fester uppnås smaksensationer utöver det vanliga.
Hällen ställs över elden när alla är samlade. Snabbt och enkelt lagas maten till utan att någon blir utanför gemenskapen. Den som vill kan enkelt lägga dit sin egen specialitet. Pannkaka med sylt och grädde fixas lätt som efterrätt.
Hällarna är svagt skålformade. Tillsammans med tjockleken garanterar det en jämn spridning av värmen. Skålformen behåller vätskan och gör det enkelt att "ösa". Muurikka 48, 58 och 100 cm har ben som enkelt skruvas fast under hällen.
Fördelar
Allt på en gång, snabbt, rekordenkelt. Håller livet ut!
Stekytan får exakt samma egenskaper och livslängd som i gjutjärnspannor."
Storlekar 48, 58 och 100 cm.
http://www.moskoselkatan.se/
Thure
Liljeberg & Söner AB Born "Orsa"
Tel.nr: 0250-406 78
Fax: 0250-40671
Har haft en hederlig 21 centimetare med ihåligt skaft, som du innan användning behöver steka in med riktig ister. Sedan fungerar den utmärkt. Bäst steker man in dem över en gaslåga så att det blir riktigt varmt. Passopp bara så att inte fettet tar eld.
Tel.nr: 0250-406 78
Fax: 0250-40671
Har haft en hederlig 21 centimetare med ihåligt skaft, som du innan användning behöver steka in med riktig ister. Sedan fungerar den utmärkt. Bäst steker man in dem över en gaslåga så att det blir riktigt varmt. Passopp bara så att inte fettet tar eld.
Johan.E.S.; sa:KLAGER; sa:Naturkompaniet har en: http://www.naturkompaniet.se/shop/productpage.asp?itemId=396&sid=108&ladda=89
Även Trangias kan förses med träkäppshandtag:
http://www.naturkompaniet.se/shop/productpage.asp?itemId=1099&sid=108&ladda=89
Men jag tycker att man borde kunna köpa en billig teflonbelagd stekpanna och ta bort orginalhandtaget och ordna ett annat fäste?
Trangias modell skulle vara intressant om den bara fanns i andra material än aluminium.
/Johan ES
Det gör den! Finns med teflonbeläggning alltså!
90:-
/J
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg