steka på stålplåt -rostfritt

Har man nickelallergi ska man kanske (jag vet ej) undvika rostfritt stål, då rostfritt stål innehåller krom och nickel. Det är kromet och nickeln som gör att stålet blir rostfritt.

Per

jag trodde inte att rostfritt av bättre kvalitet släpper nickel, typ redskap för vård och matlagning?
 
hej!

jag hade en gång en "luffar-panna" det var en behändig stekpanna med ledat gångjärn som veks in i pannan. den var gjord av vanlig 2 eller 3mm´s stålplåt.

tyvärr är den försvunnen, jag har inte hittat någon liknande ute i handeln, tänkte därför knacka till en egen.

funderade dock på att göra den i rostfritt i stället, men vad jag kan dra mig till minnes har jag aldrig sett något kärl för stekning i rostfritt? gjutjärn, stål, alu mm finns ju, men som sagt aldrig sett ngt i rostfritt

två frågor:

1. kan det av hälsoskäl el likn vara farligt att steka i rostfritt?
2. är det rent praktiskt olämpligt? alltså att det är svårt att steka i?

Många underliga svar men för mig låter det mer som att det är en liten murrika du är ute efter! ;)



Förstår inte varför det skall vara rostfritt? En vän har en vanlig billig kolståls wook från en chinabutik för 150kr han skurit ner kanten på. Funkar super över lägerelden till kolbullar den med. Efter disk torkas den in med en tsk matolja för att inte rosta.
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Har man nickelallergi ska man kanske (jag vet ej) undvika rostfritt stål, då rostfritt stål innehåller krom och nickel. Det är kromet och nickeln som gör att stålet blir rostfritt.

Per[/QUOTE]

Nickel är hårt bundet i rostfritt stål så det är ingen fara för nickelallergiker.
/Henrik
 
Klart de finns.
Svenska armeens panne i rustfritt, med løst handtak. 509 gram kjøpt på ØoB

Altid setter maten seg fast i denne panna, mulig det kan gå bra om man bruker myyyyye smør eller olje.

Motsatsen er IKEA's Steka kjøpt for NOK 25,- som bare veier 299 gram. Men dette er joe en alu-panne med "teflon".
Ikeapanna lever nok ikke så lenge som stålpanna som blir liggende i skapet, he he.

dsk

16082009558.jpg

16082009559.jpg
 
Senast ändrad:

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips