Södertäljeklippor

Vart ligger alla bra klippor inom cykelavstånd (~2 mil) från Södertälje?

Finns inomhusväggar i Södertälje?

Jag har återupptagit min favvosysselsättning efter ett långt uppehåll o div flyttar.
 
Skaffa kompis på AstraZeneca

AZ har en aktiv klättersektion i Södertälje, de vet nog det mesta om klättring i trakten. Ring t ex ordföranden Malin Wiberg 553 266 53.

Hälsningar
Sven
 
Södertälje

Det finns några bultade leder vid ingången till ett bergrum vid minigolfbanan vid kanalen.

Det finns ett berg i Rönninge som man ser från E4:an som har leder i graderna 3-7. Kolla Stockholmsföraren.
 
Ledsen att göra dig besviken!!

Tjena!! Jag är en inbiten klättrare från betongen S-tälje.
Det finns inte några bra väggar i Tälje... så är det bara.
Om du verkligen måste göra något åt din abstinens... så får du åka till Länstidning väggen... den ligger nere vid kanalen mittemot Astras huvudkontor.

Det finns lite bult där!! Och dessvärre så finns det ingen inomhusvägg, förutom inne på Astras område som bara är till deras eget bruk...

Om du har några fler frågor så hör gärna av dig till mig. Mvh Henke Fjäll 15. Storuman.
 
Utsikt

Göttigt. Jag ser faktiskt den där Länstidnings-klippan från mitt labb på AZ. Och inomhusväggen här duger att börja på. Fast jag förstår inte varför de satsat så mkt guld på strukturvägg. Bättre är väl att shoppa grepp o hänga upp på en lite större plywoodvägg. Lederna blir ju inte roligare att klättra för att det är fin, nästan oanvändbar, strukturvägg.

Jag har redan, på egen hand, hittat en hel del oklättrade, relativt stora, klippor i närheten av S-tälje. Förstår inte att ni betongbarn inte är ute i skogen och letar mer. Det är ju en guldgruva att bo här!

Ut med MTB'n o trampa runt i skogen med er. Det finns MASSOR med obultat!
 
Tälge Rocks

Instämmer .. saknar Täljes klippor efter att ha flyttat till USAs plattaste delstat.
(men paddlingen är utmärkt)
 
Södertälje är inte någon natur!

Vet inte hur mycket du är ut i det fria men det är mycket roande att höra att du trivs vid små kobbarna i Tälje. Mvh Henrik Jansson Fjäll 15.
 
Kobbar?

Angående kobbar så kan jag ju hålla med om att det inte är några högfjäll härikring, men ändå... Tillräckligt är det för att banka skiten ur mig på MTB-träningarna, och troligtvis kan man klättra 300 sva och känna sig nöjd med det därifrån du kommer, men jag föredrar en 10 meter crag som är snabbklättrad så jag får med mig flickvännen ut som belay-monkey.
 
Klätterväggen på AZ

"Fast jag förstår inte varför de satsat så mkt guld på strukturvägg" - som du vet vill AZ gärna att man ska kunna visa upp fina anläggningar och det är en av orsakerna att man valde en strukturvägg för en stor summa pengar. Delar inte din uppfattning om att strukturen är oanvändbar, du lär dig att använda de små listerna. Jag tycker att det är utmärkt träning för tuffa leder utomhus.
Vid utbyggning av väggen (som kommer att behövas) kanske det blir annat material.

Sedan får du gärna visa mig några av de små klipporna du hittat.
 
Ikväll

Visst! Strukturen på AZ-väggen är SUVERÄN, när jag börjar få tillbaks lite av den forna smidigheten så ska jag väl sätta nåt som enbart går på strukturen.
Vi får väl se ikväll. Då ska jag sätta den 'vita' leden med omtalad heelhook.
Grejen är bara den att en 'billig' vägg, typ Linköping KK's innevägg är 'roligare' på så sätt att det finns mer att ta på. Väntar otåligt på utbygget!!! Herregud, det finns ju tak över hela gympahallen! :)
När skruvas lederna om förresten?! Är det inte dax snart?
 
Total boulder!!

Du ska inte vara med på Total boulder på lördag??

En skit kul bouldertävling på verket i Stockholm.
Bara ett tips.

Är väggen stor?? Hörde att Kelly Palmqvist byggt det?? Kanske skulle kolla in den.
Tyvärr jobbar man ju inte på Astra. Men vad gör väl det....
Det är ett av problemen i S-tälje... Ingen vägg för almännt bruk. Jobbigt att träna kontinuerligt. Nå väl.. Ska försöka vara med på total på lördag.. om jag inte är för bakfull. He he he Ska på Alpingaraget och festa. Vi hörs och om det finns möjlighet så kommer jag och tittar på Kellys verk. Mvh Henke Fjäll 15.
 
Jag ska väl göra vad jag kan för att släppa in dig på AZ när du kommer. Tyvärr missar jag total boulder. Skulle nog bara göra bort mig där iaf. :)
 

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...